![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakby co to sorry, jestem tu nowy i nie wiem czy dobrze obrałem dział.
Mój problem polega na tym: Mam forum phpbb, które modyfikowałem zarówno sam jak i przy użyciu cziś hacków. A co idzie za tym do bazy danych dawałem juz dość troche zapytań no i mam problem. Chcę przenieść userów z phpbb by przemo do mojej modyfikacji. Konkretniej chodzi mi tutaj o user_id, username, user_active, user_password, user_email. Ale ma to być tak zrobione, aby powstali nowi [czyści] userzy z wypełnionymi tylko tymi polami w bazie. No i oczywiście, żeby mieli wpisane w bazie wszystkie domyślne info, które pojawia sie po rejestracji. Mógłby mi ktośwytłumaczyć w miarę dokładnie jak to zrobić? Już trochę sam kombinowałem, ale nici z tego wyszły próbowałem na różne sposoby. Coś takiego może jest dobrym tokiem myślenia: Pobrać dane takim zapytaniem:
I potem wrzucić je tak:
gdzie bazy to oczywiście: by przemo - phpbbbyprzemo_users moja baza - phpbbnormalne_users Kurde wiem, że troche zawile to wytłumaczyłem, ale ktoś kto miał z tym choć przez chwile do czynienia zorientuje się. Prosiłbym o w miare dokładne wytłumaczenie co krok po kroku muszę zrobić, aby wsyzstko grało. Mam nadzieje że na dobre forum trafiłem. Pozdrawiam. No i czekam oczywiście na sugestie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:40 |