![]() |
![]() |
-Librarian- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
W 99% zajmuje sie web-designem (grafa, xhtml i css), ale w końcu nadeszła chwila prawdy... Sprawa wyglada nastepująco: zmuszony okolicznosciami obiektywnymi siegnąłem do kilku manuali i napisałem skrypt nastepujacej treści:
Akurat ten pobiera obrazek na podstawie numeru dnia w miesiącu - jako, że preferuje linkowanie CSS via @import (barrrdzo nie lubie kodu CSS w zrodle xHTML ![]() ...ale nie o tym mowa... Dla mojego skromnego designerskiego umysłu sprawa się komplikuje w momencie, kiedy chcę, aby numer dnia będącego niedzielą pobierał mi obrazek z innej lokalizacji: CZYLI: Jak doprowadzić do porównania elementów formatu daty php: jesli dzień date('d') to niedziela to pobierz obrazek z katalogu day/sundays/ Kurcze, mam nadzieję że nie pokreciłem.... sprawdzam... tak o to mi chodzi... Za wszelką pomoc zyskacie dozgonną dzwięczność, ewnetualnie pazura na nogach obgryzę albo plecy umyję. Thx from the mountain! ![]() No i pozdrawiam oczywiście! Librarian ![]() ~mike_mech |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisane "z palca" ale raczej błędu nie zrobiłem ![]() |
|
|
-Librarian- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzieki wielkie!
Podaj datę i miejsce wykonania zadania które obiecywałem w zamian za pomoc! Naprawdę bardzo mi pomogłeś! Dzieki ogromne! Pozdrawiam Librarian PS. Następnym razem będę pamietał o umieszcaenieu kodu php w [php]. Mam jakis zły dźien chyba. Żona ma imieniny a ja zapomniałem... To się bedzie działo... ![]() |
|
|
-Librarian- |
![]()
|
Goście ![]() |
Prosze o zamknięcie wątku.
![]() ----edit---- Wętek pozostanie otwarty, może ktoś będzie chciał z nigo skorzystać i coś dopisać. Pamiętajmy o innych na forum. Ze wszystkimi dzielimy się wiedzą, po to jest forum. ~mike_mech |
|
|
-Librarian- |
![]()
|
Goście ![]() |
A gdyby tak podłaczyc do tego tablicę, z wybranymi datami (święta itp.) tak zeby np. 8 marca wyswietlało się cos innego od standardowych obrazków dat?
Jak to miałoby tak z grubsza wygladać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już trzeba robić oddzialne warunki np dla 8 marca:
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:05 |