![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcialbum zrobic cos takiego
problem polega na tym ze procedura sp_executesql widzi @tmpTable jako zmienna pod ktora probuje podlozyc argument ktorego nie dostaje a nie jako zmienna typy table do ktorej ja chce cos wrzucic ma ktos pomysl jak to rozwiazac? nie chcialbym robic za kazdym razem create table i drop table lub czyscic tabele chcialbym zeby to byla tabela dynamiczna Ten post edytował nameless 17.11.2005, 10:44:45 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mozesz uzyc zmiennej @tmpTable wewnatrz zapytania wywolywanego procedura sp_executesql - zapytanie to nie ma pojecia o istnieniu tej zmiennej (inna widocznosc).
Rozwiazanie: tabele tymczasowe. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tymczasowa czyli co?
ja wiem o dwoch rodzjach statyczna na stale w bazie dynamiczna tworzona jako zmienna a tymczasowe? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tabela tymczasowa = istnieje tylko w danej sesji, po niej jest usuwana.
w kodzie tsql tworzysz taka tabele jak normalna (Create table...) tylko do nazwy dodajesz # (np. #MyTable) i mozesz na niej operowac jak na normalnej tabeli. Po wiecej informacji odsylam do SQL Sever Books Online -> temporary tables. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
wilkie dzieki
tego wlasnie mi brakowalo -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 12:50 |