![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki oto prosty kodzik do dodawania komentarzy
1.W związku z nim mam, jedno pytanie. Po wypełnieniu pół i dodaniu komentarza pojawia się komunikat i link do zamknięcia okienka. Jak zrobić coś takiego żeby po zamknięciu odświeżyła mi się strona na której są wyświetlane komentarze. Dokładniej chodzi mi o to że po dodaniu mam np, w dalszym ciągu 3 komentarze, a dopiero jak dam "odśwież" to zmienia się na 4, a chcę żeby od razu było 4. 2.Poza tym czy ten formularz uniemozliwi jakiemś złośliwemu uzytkownikowi uszkodzenie bazy? Wydaje mi się że addslashes wystarcza... ale mogę się mylić. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek kilka mały rada:
1. po co tworzyć tyle zmiennych pomocniczych. szkoda pamięci:
A teraz do rzeczy: 1. Kłopot może być z pamięcią podręczną - niektóre przeglądarki (np. Opera) zapisują strony na HDD i aż nie odświerzysz strony, nie będzie ona ponownie pobierana z serwera. 2. Potraktuj ID newsa funkcją intval - zamienia ona każdą zmienna na liczbę. Ten post edytował dtb 17.11.2005, 11:29:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lepiej zrobić tak:
1. dodaj komentarz 2. wyświetlić komunikat 3. pokazać komentarze (o ile pkt. przebiegł pomyślnie) ? (wszystko za jednym razem) Jeżeli chcesz pobawić się w odświeżanie strony, to użyj javascript! Kod document.location='__adres__';
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:45 |