![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie małe pytanie: czy da się to jakoś zoptymalizować czy tutaj już niczego nie brakuje i czy przez takie coś serwer nie dostanie w "kość"?
Zmienne $img_count oraz $img_per_row dla celów testowych można dodawać z adresu URL. w końcowym skrypcie będą pobierane z bazy danych.
-------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem istoty pisania takich tematow - chcesz sie pochwalic ze umiesz napisac skrypcik galerii ?
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(NuLL @ 2005-11-17 00:01:28) Nie rozumiem istoty pisania takich tematow - chcesz sie pochwalic ze umiesz napisac skrypcik galerii ? Wiesz, nie każdy zna tak perfekcyjnie php jak Ty. Nie chwalę się tylko się spytałem o obciążenie serwera, bo stronkę mam na takim serwerze, że jak skrypt za dużo zasobów zżera to jest "ubijany". Mogłeś poprostu napisać, że nie lub, że nic nie trzeba zmieniać a nie od razu obrażać ludzi. -------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
imho jest dobrze, tak na pierwszy rzut oka.
Jezeli chodzi o obiciozenie to poprostu wyswietlasz nie wszytkie rysunki tylko dzielisz na strony (zeby nie bylo wiecej niz 30), albo jakos tak. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i srawdzaj sobie czas generowania poszczegolnych fragmentow (czas wykonyania petli) albo calosci strony i bedziesz wiedzial co jest bardziej optymalne
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:34 |