![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
w jaki sposób można wyeksportować bazę mysql tak, ąby uwzględnić wielkość znaków w nazwach tabel i pól? Przy każdej próbie eksportu, zamiast np: UzytkownicyProfile otrzymuje uzytkownicyprofile a zamist PozwalajWidziecOb pozwalajwidziecob, co powoduje że cały skrypt mi pada :[ co zrobić? Proszę o pomoc... Patryk Ten post edytował xPatryk 16.11.2005, 14:22:05 -------------------- Linux is like a Wigwam - no windows, no gates, Apache INSIDE...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz powiedzieć czym dokonujesz eksportu bazy danych? Wykorzystaj mysqldump lub narzędzie graficzne typu MySQL Administrator.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mysql przy defaultowej konfiguracji jest ustawiony na case-insensitive (jesli zle napisalem to soki) czyli innymi slowy nie czuly na wielkosc liter. Poszukaj o ustawieniu tego na sensetive i powinno dzialac prawidlowo.
Innym rozwiazaniem jest np. PhpMyAdmin ktory pola textowe|stringi potrzafi exportowac w postaci szesnastkowej, co takze zabezpieczy export wjakis tam sposob. -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
eksportu dokonywałem zarówno przy pomocy mysqladump'a jak i przy użyciu phpmyadmina, co do zmiany konfiguracji, niestety nie mam takiej możliwości, ponieważ przenoszę serwis z jednej do innej firmy hostingowej ;/ Co zrobić ? Pozdrawiam Patryk -------------------- Linux is like a Wigwam - no windows, no gates, Apache INSIDE...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście nigdy nie miałem kłopotów mysqldump pozamienial wielkosc literaz nazw tabel. Nawet przed chwila sprawdzilem na serwerze linuxowym dump zadzialal prawidlowo. Byc moze jest to kwestia ustawien o ktorych wspomina Sh4dow.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Witam,
napisałem do admina ale on nie wie, gdzie znaleźć tą opcję... szczerze przyznam, że ja też :/ Gdzie to jest? Pozdrawiam Patryk -------------------- Linux is like a Wigwam - no windows, no gates, Apache INSIDE...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 16:45 |