![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Krystian- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Jestem tu pierwszy raz i mam pytanie do tych którzy zajmuja sie php i zarazm wiedza jak współdziała z google! Czy robiąc strone w php z redirectem na inna strone pajączek google wchodząc na taką strone sugeruje sie odrazu redirectem i nieindeksuje treści strony czy też indeksuje całą strone a redirect jest tylko dla odwiedzającego tę strone i pajączeg niebieże go pod uwagę? Z góry dziękuje za odpowiedzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposob przekierowujesz ?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
-Gość_Krystian- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to co pokazałeś to jest całość skryptu to po co robić to w php.
Lepiej w HTML'u. Jesli natomiast to co pokazałeś jest tylko częścią skryptu, który coś wykonuje a następnie przekierowuje na daną stronę, to nie ma sensu bawić się z HTML'em. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2004 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(mike_mech @ 2005-11-16 16:46:05) Jeśli to co pokazałeś to jest całość skryptu to po co robić to w php. Lepiej w HTML'u. Jak to nie ma po co robić?? Różnica jest, i to duża - w html'u musisz wysłać całą stronę (wszystkie heady, body, itd.), a w php wysyłasz nagłówek, który Cie przekierowuje i kończysz skrypt - ilość danych wysyłanych/odbieranych jest mniejsza, a więc przeładowanie nastąpi szybciej, a dla użytkownika - zazwyczaj - wręcz niezauważalnie, czego nie można powiedzieć i znacznikach <meta /> |
|
|
-seo- |
![]()
|
Goście ![]() |
jezeli zalezy ci na google to musi byc to przekierowanie 301
|
|
|
-Gość_Krystian- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
OK dzięki ale
Co sie dzieje gdy przed zakonczeniem buforowania mam redirect czy zawartosc bufora jest wysylana do przegladarki czy nie?? Pozdro!!! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie łatwiej sprawdzić ew. spojrzeć do manuala?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:34 |