![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Mam problem. Laduje do SELECT'a informacje z bazy danych, równoczesnie chcialbym by ladowal sie ID wybranej opcji. Obecnie zawsze pokazuje sie ostatnie zapisane ID w bazie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no a co sie dziwisz. wyswietlasz inputa z id poza petla to masz wiec ostantnie id. jak chcesz kazde id to daj go do petli. A juz najlepiej jakbys te id wpisywal do value w option w petli.
pozatym to bardziej pasuje na php, gdyz masz problem z obrobką tablicy a nie bazą jako taką - przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie moge wpisac tego do petli, poniewaz jest to SELECT, no chyba ze jakos sie da. A do valu nie moge dac bo jak to wrzuce potem do bazy do odpowiedniej kolumny.
Chce miec dwa pola formularza, jeden to SELECT, a drugi to ID wybranej opcji. Po wyborze chcialbym to wszystko pakowac do bazy. Jak bys byl tak mily i mi pomogl to bylbym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam Pawel |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No i wlasnie. wrzuc te id do value w option. goscu wysle formularz, a ty dostanies z selecta tylko to ID, ktore gostek wybral. Majac to ID, to i bedziesz znal tytul wybrany. Tak sie to zazwyczaj robi. No chyba ze ty masz co innego na mysli
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat Po wyborze chcialbym to wszystko pakowac do bazy. Ale co ty piszesz? I jaka to wygoda? Czyli według Twojego scenariusza: gosc wybiera opcje w selectie, formualrz sie wysyla, wyswietla mu sie jeszcze raz select i input z wybranym id, potem przyciskasz wybierz i formualrz jeszcze raz sie wysyla, ale tym razem odbierasz ID z inputa? Sorki, ale tak wynika z twego opisu. Bo przeciez przy pierwszym generowaniu selecta nie wiesz jeszcze co wybral uzytkownik, bo on tego jeszce nie wybral. A moze chodzi ci, ze po wyborze opcji, ma sie od razu wpisac id do Inputa. ale to jest juz js, i pozatym nadal brakuje id w value opcji. Tak wiec przemysl jeszcze raz co chcesz osiagnać, albo to jestem dzis nie kumaty -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat Majac to ID, to i bedziesz znal tytul wybrany. Ok, zrobilem jednak tak jak mowiles i rzeczywiscie jest to jakis pomysl. Teraz z SELECTa dostaje ID i wrzucam to do tej samej tabeli by bylo latiwej, ale mam problem z wyciagnieciem tego tak by zamiast numerkow wyswietlal sie odpowiedni tytul. Moglbys mi pomoc? |
|
|
![]()
|
|
Cytat i wrzucam to do tej samej tabeli by bylo latiwej, Do jakiej tabeli?Napisz coś wiecej o strukturze tabel i podaj jak wyciagasz dalej dane. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() chodzi o to ze w innje kolumnie i rzedzie mam ID wyciagniete z SELECTa a w innej tytuly produktow. Nie wiem jak to teraz sprytnie wyciagnac, i wyswietlic. |
|
|
![]()
|
|
wow
![]() dziwna ta twoja tabela , ale nie wnikam juz bo osiewieje ![]() do kolumn tytul masz wkladac tytul a nie id. po to chyba są te kolumny ![]() Jesli ci id do czxegos bylo potrzebne to zostaw jak mowilem, a przed wlozeniem do kolumny tytulu pobierz go z tabeli zapytaniem
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:28 |