![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
pisze program do testów np. szkolnych. Mam czasomierz, który nie chce dzialac. Nie jestem świetnym programistą ale jest logicznie napisany moim zdaniem. Czy mógłby mi ktos napisać co jest w nim nie tak? Kod echo' <HTML>'; echo' <HEAD>'; echo' <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">'; echo" <script language=\"text/javascript\"> var sec = 50; function time() { if(sec >= 0) { sec--; document.getElementById('kkk').innerHTML=(sec >= 10)?sec:(\"0\"+sec); setTimeout(\"time();\", 1000) } }"; echo' </SCRIPT>'; echo' </HEAD>'; echo" <BODY bgcolor=#d8eff6 onload=\"time()\">"; . . echo" <span id=\"kkk\" align=\"right\" font-size:16px; >50</span>"; . . . echo' </BODY>'; . . Brak mi pomysłów. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A więc szanowny "nie świetny programisto", jeżeli podajesz kod html, to nie podawaj nam go jako echo '...' bo jest malo czytelny. Ale skoro juz go podales jako echo '..', czyli jako php to powinien się on znależć w bbcode php.
Co do Twojego problemu: Kod <script language="text/javascript"> wartosc text/javascript nie jest dla parametru language a dla parametru type: Kod <script type="text/javascript"> czyli caly kod:
ps: przenosze na JavaScript -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja szukałam błędu w samej funkcji.....
![]() dziekuje bardzo, dziala a jak rozbudować tę funkcje żeby po wyzerowaniu formularz przekazał zmienne do pliku, który zajmuje się obliczaniem punktów? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mowiąc zmienne masz na myśli pola formualrza? Musisz wiec najzwyklej w świecie, w momencie gdy licznik dojdzie do 0, submitnąc ten formularz
![]() http://forum.php.pl/index.php?showtopic=22...=0entry134007 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod window.location='adres_skryptu_naliczającego.php?zmienna='+ile_pkt
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:21 |