![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Napisałem sobie funkcje panelu który pojawia się obok wpisu do księgi gości po zalogowaniu jako admin. I w tej funkcji mam jeszcze jedną funkcją narazie odpowiedzialną za banowanie oto te funkcje :
I teraz właśnie chyba wszystko powinno chodzić ale nic sie niedzieje gdy jest adres: action=edit&id='.$i.' :?: co jest tego winą :?: ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mowisz ze dajesz linka action=edit&id='.$i.' i nic sie nie dzieje. Natomiast w funkcji ban() wyswietlasz cokolwiek gdy action==ban a nie edit, wiec sie nie dziw ze funckja ban nic ci nie wyswietla.
pozatym do funkcji ban przekazujesz $ip, do ktorego wogole sie nie odwolujesz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wywolujesz te funkcje?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wywołuje tylko funkcje paneladmina. Dlatego dałem funkcje ban do funkcji paneladmina.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. wydaje mi sie że nie można tworzyc funkcji wewnątrz funkcji, gdyż przy ponownym wywołaniu głównej funkcji wyskoczy błąd bo że nie można stwoprzyc drugiej funkcji o takiej nazwie. (kiedys mialem podobny problem)
2. czy nie chodzilło czy przypadkiem o action=ban&id='.$i.' ? 3. zmień $_GET['id'] na isset($_GET['id']) w ifie 4. fopen($ban_db, 'w'): w - otwiera plik tylko do zapisu. jeżeli plik istnieje wszystkie dane zostaną skasowane, jeżeli nie, php spróbuje go utworzyć. czy nie chodzilo ci o dopisywanie do pliku zamiast nadpisywanie (a zamiast w)? Ten post edytował dtb 15.11.2005, 10:17:18 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@dtb tutaj nie jest tworzona funkcja w funkcji, a jest wywoływana funkcja w funkcji. Lekka roznica
![]() @Apo nie napisaleś czy moja skromna uwaga była słuszna co do linku i warunku -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@nospor
c oto twojegi linku to z pośpiechu popełniłem błąd. A wszystkie te drobne błędy typu 'w' czy w if-ie isset(&_GET['id']) nie maja większego znaczenia, bo chce aby mi to ogółem chodziło a potem przechodze do szczegółów. Aha nospor a jak nie przekazuje wartości $ip do funkcji jak wydaje mie sie że jest przekazywane tu : ban($linki[$i]['ip']); w tej drugiej funkcji na końcu w poscie 1. Ten post edytował Apo 15.11.2005, 16:59:03 |
|
|
![]()
|
|
Ja nie napisalem ze nie przekazujesz, a ze sie nie odwolujesz (nie wykorzystujesz). To lekka roznica
Podaj jeszcze raz poprawiony kod, poprawione pytanie , bo przez te twoje bledy nie wiem oco ci chodzilo ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
heh narazie dałem sobie z tym spokój zrobie to potem ;] narazie proste rzeczy
![]() ale jeszczy tylko 1 pytanie. W pliku z kategoriami serializuje dane. Potem przy pomocy funkcji je odczytuje i tu mam kod:
I odczytuje te kategorie i chce dać na switcha. Ake wyskakuje mi błąd: Parse error: syntax error, unexpected T_FOR, expecting T_CASE or T_DEFAULT or '}' in g:\usr\apache\httpd\html\category\index.php on line 72 Linia 72: for($i=0; $i < count($linki); $i++) { No i moim zdaniem tu nie ma błedu ale coś robie źle ![]() |
|
|
![]()
|
|
Skladani switch nie pozwala na wkladanie zadnych petli w srodek. musisz recznie robic te case a nie tak jak teraz dynamicznie
![]() No, ewentualnie moglbyc stworzyc dynamiczne string reprezentujacy twoj kod php i potem go evalem potraktowac. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
hmm poczytałem o tym eval ale to sie raczej nie nada.
Bo mam takie coś sobie ![]() kategorie są zapisane w pliku i przez panel adminia można je dodawać i usuwać. No wiec sie zmienia zawartość pliku. I przy dodanio strony do mojego katalogu stron www jest wybór kategorii. I tam właśnie sa generowane te wpisy z pliku w polu select. Po wyborze select 'switch' ustawiał kategorie z pola select do zmiennej $category i zapisywał do pliku:
Coś takiego. Może macie propozycje jak to rozwiązać ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś tak??
-------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 22:07 |