![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zajmuje sie pisaniem interfejsu pomiedzy aplikacja C# a ORACLE'm, prztwazaniem danych zajmuje sie php, ktory wykorzystyje XMLa. Wiem, że w ORACLE sa narzedzia ktore umozliwiaja obsluge XMLa jak i generowanie SQLa i zwracanie danych w postaci XML. Takie moje pytanko czy ktos uzywal tego typu mechanizmu i jakie sa problemy uzywania czegos takiego. Ewentualnie jakis link do artykulu lub jakies info bardzo mile wiedziane.
Obecnie php parsuje xmla przerabia na SQLa, wykonuje zapytanie, przetwaza dane i zwraca do aplikacji w postaci xmla. Wydaje mi sie ze troche do tego zle podszedlem i niepotrzebnie niektore rzeczy robie po kilka razy. Ale czy przelozenie to na ORACLE nie spowoduje natrafienie na jakies rzeczy przez ktorych nie da sie przejsc? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam platformy .net ale wiem ze oracle przynajmniej 10g wspiera mocno ta platrorme. I zbędnym jest do tego uzywania php.
-------------------- freeBSD::ORACLE::PHP::Java
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoja odpowiedz troche odbiegla od tematu. To ze zstal wprowadzony interfejs posredni w php to jest taki wymogl (wiele by mozna powiedziec czemu ale to nie jest trescia pytania). Chodzilo mi o generowanie i przetwazanie XMLa przez ORACLE.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
spoko mam i do 8i gdzie sie to potrafi wysypać i mam do 9. co do wersji 10 nie wiem nie mialem z nia do tej pory stycznosci.
jesli jeszcze potrzebujesz Songo daj znac na gg a podeślę ci moje skrypty -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
ale liczba chwil, ktore zapieraja dech w piersi" |
|
|
![]()
|
|
Cytat jesli jeszcze potrzebujesz Songo daj znac na gg a podeślę ci moje skrypty Skrypty?? Czy PL/SQLa, bo nie wiem czy mnie dobrze zrozumiales. Bo rozpatrywalem 2 kwestie jedno to jest zamiast przesylac SQL do bazy to przesylam XMLa i dostaje XMLa, lub przesylam SQL i dostaje XMLa. Chodzilo mi bardziej o idee stosowania xml w takiej postaci. Ale chetnie przygladne sie Twojemu kodowi, moze jakies nowe pomysly przyjda do glowy ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:27 |