![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jeszcze jeden problem z linkami. Chciałem umieścić na stronie pliki do których będzie miał dostęp tylko zalogowany użytkownik. Jak zrobić link, który nie będzie pokazywał źródła pliku podczas ściągania??Chodzi mi o ewentualne zabezpieczenie przed skopiowaniem źródła pliku przez osobę zarejestrowaną i podania jej osobie nie znającej hasła dostępu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli korzystasz z bazy danych:
Poprawilem bledy skladniowe tegoz skryptu. Czy jest sluszny nie wnikam --- nospor -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedź prosta: tworzysz sesję w której zapisujesz nazwę pliku do ściągnięcia oraz to czy user jest zalogowany, potem tylko sprawdzasz czy w sesji jest nazwa pliku i potwierdzenie zalogowania i przesyłasz plik. Jeśli tych danych brak to wtedy przesyłasz plik np: info.txt, w którym to jest informacja, że tylko osoby zalogowane mogą ściągać pliki...
-------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:50 |