![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem, ponieważ mam funkcję która sprawdza sprawdza czy użytkownik jest zalogowany, jak nie to wyświetla napis "brak dostępu" a jak tak pojawia się podmenu z samymi linkami. Kod wygląda następująco:
![]() poprawiam --- nospor rzecz w tym, że po najechaniu na link przeglądarka wyświetla na pasku stanu tylko "http://www"..."/index.php?page=so/pyt&<?=SESID?" i po kliknięciu na niego traci sesję, gdyż jej numer nie jest przesyłany. Problemu tego nie miałem wcześniej ale w tym przypadku nie mogę użyć cucysłowów, ponieważ wyskakuje błąd z funkcją print. Ten post edytował nospor 14.11.2005, 10:25:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2005 Skąd: k-rk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nakombinowałeś :
Cytat
powinno być:
i tagów nie zamykasz, i jakis taki dziwny ten kod masz, tu małe <a href=....> kończysz </A> dużym, bałaganiarz jesteś ...., przewiduje wiecej "dziwnych" problemów w przyszłości -------------------- There are 10 types of people in the world:
-Those who understand binary, and those who don't... There's no place like 127.0.0.1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat(misiekdg) ale w tym przypadku nie mogę użyć cucysłowów, ponieważ wyskakuje błąd z funkcją print. ![]() no jak ktos nie zna podstaw to nic dziwnego
lub
dalem poprawki tylko na te cudzyslowia pozatym przenosze na poczatkujacy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie powiem dopiero się uczę php. Kod ghostrider-a Sabistik-a nie działa. działa tylko kod nospor-a. Wielkie dzięki za pomoc. Mam też jeszcze jeden problem z sesjami, może opiszę to w tym temacie. Mianowicie pojawia mi się na stronie
"Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /srv/free/act26178/index.php:2) in /srv/free/act26178/session.php on line 4" Problemu tego nie było na lycos-ie, natomiast na haa.pl sie pojawia. Co go powoduje?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://php.pl/artykuly/dla_poczatkujacych/...ch_programistow
przeczytaj dokladnie a znajdziesz rozwiąznie swego kolejnego problemu. Pozatym na forum gęsto od takich problemow ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Już próbowałem stosowania buforowania bez żadnego rezultatu. Kod wygląda następująco:
sesion.php
index.php
Próbowałem też wstawiś buforowanie do index.php ale to też nic nie dało. Natomiast usuwając sesion_start() błąd znika. Nie mam pojęcia jak tego się pozbyć. Ten post edytował misiekdg 14.11.2005, 11:29:01 |
|
|
![]()
|
|
ale ob_start(); musi byc na początku głownego skryptu a ob_end na koncu, a nie w plikach includowanych. Dodatkowo nie moze byc nawet zadnych bialych znakow na poczatku skryptu glownego przed <?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Fajnie, wszystko działa jak należy. Jeszcze upłynie dużo czasu zanim dobrze pojmę php. Wielkie dzięki nospor!!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 21:19 |