![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
Utknalem przy swoim mini projekcie w kolejnym punkcie. Po utworzeniu bazy i tabel czyli:
nastepnie dodalem do tych tabel dane czyli:
wszystko poszlo bez zarzutu, natomiast kiedy chcialem uzyskac dane z bazy czyli:
uzyskuje taki komunikat: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'movie_year>1990ORDER BY movie_type' at line 1 Czy ktos wie gdzie lezy blad?? Pozdrawiam, Kaczor |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyswietl sobie zawsze poskladane zapytanie
print( $query ); i zobaczysz ze brakuje ci kilku spacji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie moge sobie z tym poradzic.
Czy ktos moze mnie bardziej lopatologicznie naprowadzic?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
korzystam z tej samej ksiazki co kolega i mam ten sam blad. Pracuje na xampp 1.6.x.x. w phpmyadmin widze tabele z 2 pierwszych skryptow ale jezeli wpisuje skrypt zapytania pojawia sie ten sam blad. Prosze o pomoc to musi lezec raczej w kofiguracji. Ksiazka byla pisana na mysql w wersji 4 ja mam 5 tke moze tu lezy problem. Wskazowki podane przez kolege nie dzialaja.
Z gory dziekuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:36 |