![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem
Otóż mam formularz w którym przesyłam dość dużą ilość informacji a to ze względu na użycie pewnego specjalnego edytorka do formatowania tekstu, który dorzuca dużo znaczników formatujących. Z tego względu używam metdy POST oraz spcejalnego enctype=multiform-data (czy jakoś tak), który używa kazdy kto ma w formularzu przesyłanie plików Mimo to jak przekroczę pewną ilość informacji w tym gównianym edytorku (niestety mam narzucone, że muszę go używać, ale jest badziewny na maxa, większego syfu nie widziałem jeszcze) to gubi mi jednego POST'a i na dodatek tego najważniejszego bo to jest tytuł, ale już zwykły imput text Wiem, że nie przesyła, bo po stronie skryptu odbiorcy mam takie sprawdzenie
Ale jak juz zmniejsze ilosc tekstu w edytorku to juz są wszystkie, posty A więc moje pytanie najprawdopodobniej powinno brzmieć tak: Jak można zwiększyć maksymalną ilość danych możliwą do przesłania w formularzu Ten post edytował php programmer 13.11.2005, 10:57:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy to dobry sposob, ale zawsze cos:
dzielisz tekst z formularza po stronie klienta w zaleznosci jak duza ilosc danych mozna jednorazowo przeslac. teraz odwoluje cie do dosc nowego postu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=37381 w opisany tam sposob wywolujesz po kolei n (n = ilosc fragmetow podzielonego tekstu) razy funkcje make_contact('skrypt.php?text=[kolejny_fragment_tekstu]') i po stronie serwera laczysz dane. jednak nie testowalem tego, a z wydajnoscia tez pewnie kiepsko. dodatkowo jest wymagane js po stronie klienta, ktore nie zawsze jest obecnee lub wlaczone. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:13 |