![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej. Mam konto na home.pl i jest tam php5 ale pliku musza mieć odpowiednie rozszerzenie. Jednak czy jest jakis posób aby pliki z rozszerzeniem php były kompilowane przez php5? Z góry uprzedzam, że serwer nie obsługuje .htaccess
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat nie ma związku bezpośrednio z php5. Jest to sprawa odpowieniej konfiguracji serwera.
Przenoszę na Serwery WWW -> Apache |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje wysłać maila do admina.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
admin mi powiedziła, że sie tego nie da zrobić. i teraz pytanie czy da się to jakoś zrobić z poziomu php?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i tu wychodzi wada home.pl - nie korzystaja z apache'a tylko chyba z wlasnego wynalazku, przez co odpada tam chyba miedzy innymi rowniez mod_rewrite
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do pytania - nie da sie.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pod IIS - a (a na nim chyba stoi home.pl) istnieje niejeden Rewrite Engine problem czy home.pl doinstaluje jeden z nich do swoich serwerów.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dobrze pamietam home.pl korzysta z autorskiego serwera www...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heja,
jakiś miesiąc temu rozmawiałem z home.pl odnośnie tej samej sprawy. Człowiek z którym rozmawiałem powiedział mi iż home za jakiś czas będzie się przerzucać całkowicie na php5, ale do tego czasu niestety nie ma możliwości aby pliki z rozszerzeniem .php były parsowane przez PHP5. pozdrawiam, Artur Kwiatkowski alias Fo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli Twoja aplikacja jest zbudowana na takiej zasadzie, ze wszystkie requesty ida do jednego pliku (np. index.php), a on juz potem po parametrach decyduje jakie inne pliki zaincludowac i wykonac odpowiednie akcje to wystarczy, ze zmienisz tylko rozszerzenie tego glownego pliku. Reszta moze zostac ze "starym" rozszerzeniem, bo i tak beda includowane z glownego pliku, a jesli ten jest odpalany przez parser php5, to i one beda tak samo parsowane (rozszerzenie plikow includowanych nie gra w ogole roli..).
Co do home'a to potwierdzam, ze korzystaja oni z autorskiego serwera (przedstawia sie w naglowkach jako IdeaWebServer), ale obsluga .htaccess jest, tylko ze troche inna niz w apachu. Opis mozna znalezc na stronach home.pl. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
hmm, ale gdzie jest ten opis? bo nie mogę znaleźć
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:58 |