![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba dobre forum na tego posta
![]() zastanawiam się czy lepiej jest zapisać wszystkie dane użytkownika do $_SESSION czy wczytywać bezpośrednio z MySQL'a? Co będzie wydajniejsze ? zapisanie w sesji czy wykonanie ponownego zapytania? A może COOKIES? ![]() Danych do zapamiętania jest około 10 pol 1/0 i 10 tekstowych do 20 znaków. Użytkownik będzie przeglądał dane średnio 1-5 razy na sesje. Na dysku. Jeżeli były by w bazie to czy wyciagne dane z bazy sesji czy z bazy userow było by chyba obojetne(?) Żeby nie marnować zbędnych kb: Szybkie pytanko z wyrażeń regularnych chcę zamienić np. $klasa->form_imie=$wartosc $klasa->form_naziwsko=$wartosc na $klasa->form['imie']=$wartosc $klasa->form['naziwsko']=$wartosc czyli \$klasa->form_([^.]*)= /jeżeli tak zrobie to niezadziała ;/ zamieni do ostatniego = czyli tego przy nazwisku jak zrobić aby zamieniło do np. pierwszego znalezionego '=' ... nie wiem czy dobrze wyjaśniłem Ten post edytował huntercs 8.11.2005, 22:28:54 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie dane sesji bedzesz trzymal?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
sessje... ale pamietam ze wtedy masz dane "hermetyczne"....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:29 |