![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:848e30c916]<?php
$handle=opendir("./data/members/."); while (false !== ($file = readdir($handle))) { echo $file."nn"; } ?>[/php:1:848e30c916]nie działa mi takie coś. Czyta mi pierwszych 39 plików i tyle. Nie wiem czemu. Potem nagle wychodzi z while. --------------------- po to jest phpbbcode, by z niego korzystać... Jest to znacznie ładniejsze, niż code (DeyV) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie moge teraz tego znalezc, ale gdzies w komentarzach na php.net ktos pisal, ze pod windowsem (a zapewne tak testujesz) trzeba najpierw zrobic chdir do katalogu ktory chcesz wylistowac, bo bez tego zdarzaja sie jakies problemy. I faktycznie ja kiedys mialem taki problem, ale nie wiem czy identyczny z Twoim, w kazdym razie chdir pomogl.
Sprobowac nie zaszkodzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mam byc szczery to podany fragment kodu dziala. (zarowno windows jak i linux)
Moze rozwiazaniem problemu jest to za masz tylko 39 plikow w katalogu ktory listujesz... a tak wogole to sparawdzasz liczbe plikow i katalogow ! Jezeli chcesz sprawdzic tylko liczbe plikow musisz uzyc np. is_file lub is_dir Poza tym nie podoba mi sie zapis Kod false !==
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Moze rozwiazaniem problemu jest to za masz tylko 39 plikow w katalogu ktory listujesz...
nie no , gdybym miał tylko 39 plików to nie byłby problem. Mam ich około 260, i w tym jest problem. Cytat a tak wogole to sparawdzasz liczbe plikow i katalogow ! Jezeli chcesz sprawdzic tylko liczbe plikow musisz uzyc np. is_file lub is_dir
to nie ma znaczenia - jedynymi katalogami tutaj są : "." i ".." Cytat Poza tym nie podoba mi sie zapis
Kod false !== To jest całkowicie poprawne. Ale sprwdzę. Tak było zalecane w manualu. -------------------- Zakopane
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mowiac nie wiem czy oby napewno blad tkwi w php (moze przetestuj na innym serwerze)
A tak wogole to brakuje closedir(); Co do skladni false!== to faktycznie manual jej uzywa ale mi sie nie podoba ![]() PS A tak wogole to twoj kawalek kodu jest zadziwiajaco podobny do tego z manuala - tylko jakby komentarze wyciete zostaly... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze raczysz sprawdzic moje rozwiazanie? bo kod od strony technicznej jest poprawny, wiec nie tutaj jest blad.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:48 |