![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem a moze ktos bedzie wiedzial jak go rozwiazac wiec prosze o ewentualne odpowiedzi. Mam stronke w php i link do strony gdzie jest taki kod
ktory ma za zadanie wypisac loginy z tabeli. Loginy sa tylko dwa wiec chcialbym zeby otworzylo sie okno typu popup a nie o normalnych duzych rozmiarach. Probowalem wstawic skrypty javy ale nie chce chodzic gdyz na moich stronach chca wyswietlic tabelki czy cos na wzor kodu html uzywam cos w tym stylu i trzeba zmieniac cudzyslow na apostrof i stad niedzialajace skrypty javy. Mial ktos do czynienia z podobnym problemem? Z gory dziekuje za ewentualne odpowiedzi. ![]() Tym razem poprawiłem, ale od teraz proszę samemu stosować bbCode ~mike_mech |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę, że sprawa sprowadza się do nieumiejętności posługiwania się znakami " (cudzysłów) i ' (apostrof).
Poczytaj manual, bo różnica jest też w szybkości parsowania. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 10 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak javascript nie dzial moze nie tego uzywales ja uzywal takiego i pieknie dziala
Między <head></head> wstaw: i potem w linku do otwierania oknia dajesz i potem robisz nastepny plik jaki to ma wyswietlac loginy. W tym pliku zamieszczasz zapytanie do bazy o wywolanie loginow i masz :roll2: ----edit---- A może by tak do kodu HTML używać tagu (bbCode) [ html ] a nie [ php ] :?: Poprawiłem. ~mike_mech Ten post edytował mike_mech 8.11.2005, 17:57:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie chcę tworzyć nowego topica a moj problem jest podobny. Otoz chcialbym nie korzystac z javy na mojej stronce i zrobic to w php, niestety nie wiem jak ![]() Czy da sie takie cudo zrobic w samym php, Kod <!-- DOCTYPE --> <html> <!-- metatagi --> <head> <script type="text/javascript" > function pokazGrafike(url) { var a = new Image(); a.src = url; var szerokosc = a.width+10; var wysokosc = a.height+10; window.open(url,"grafika",'width=' + szerokosc + ',height=' + wysokosc + ',resizable=0, scrollbars=no,menubar=no, scrolling=no' ); } </script > </head> <body> <a href="java script: pokazGrafike('źródło_pliku_graficznego.gif')">Link</a> </body> </html> czy jest to niemozliwe i jestem skazany na wstawienie kodu javascript ? Aby zawezyc problem, to wszystkie zdjecia sa tego samego rozmiaru, wiec nie trzeba się bawić w ustawianie strony odpowiednio do rozmiaru zdjecia. Chcę aby nowe okno po kliknieciu miniatury otwierało się w odpowiednich rozmiarach. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:19 |