![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam taki sobie nietypowy problem, ale nie potrafie sobie z nim poradzic :/
otoz mam np. jakis text w stylu: "jakis text jakis text OPCJA-01 text jakis text OPCJA-02 jakis text" i teraz chcialbym jakas funkcje, ktora mi podmieni slowa kluczowe OPCJA-01 i OPCJA-02 na cos innego... ALE jest pewien haczyk, numerki 01 i 02 sa losowe, tzn. chcialbym aby skrypt rozpoznawal slowo kluczowe OPCJA-01 i wg numerka ktory jest obok podejmowal odpowiednia czynnosc.... nie wiem czy dobrze wyjasnilem, ale inaczej nie potrafie ![]() edit//// chcialbym unikac rozwiazan w stylu switch ... case "OPCJA-01": gdyz ten numerek bedzie nazwa katalogu, ktora ma skrypt "otworzyc", a jest ich tak duzo, ze nie moge tego wypisac w skrypcie, ale skrypt powinien sam sobie "oddzielic" te liczby ![]() prosze o pomoc Ten post edytował slash^ 8.11.2005, 01:46:13 -------------------- d(^^)b
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2005 Skąd: k-rk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może wyrażenia regularne,
jesłi dobrze zrozumiałem
-------------------- There are 10 types of people in the world:
-Those who understand binary, and those who don't... There's no place like 127.0.0.1 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 10:54 |