![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam sobie taki mechanizm
Który powoduje że gdy wyświetlane jest zdjęcie parzyste następuje przejście do nowego rzędu i kończy zamykając tabelę. Jednak kiedy ktoś usunie jakieś zdjęcie, całe to dzielenie się sypie ![]() Próbowałem zrobić to tak:
sprawdzamy czy istenieje opis zdjęcia poprzedniego, jeśli tak to kończymy rząd, jeśli nie to kontynuujemy. Ale to nie bardzo działa bo w jednym rzędzie mi wyświelta po 3 ![]() -------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Skąd: Opolskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W jednej z galerii mojego autorstwa dziala taki kod:
Nie jest to do konca to co chcesz, ale takie rozwiazanie jest o tyle wygodne, ze zdjecia ukladaja sie samoistnie wierszami ![]() A co do konkretnego zliczania, to kiedys rozwiazalem to w taki mniej-wiecej sposob (w odroznieniu od poprzedniego kodu ten pisze z pamieci, wiec moga byc bledy ![]()
Gwozdziem jest tutaj sprawdzenie, czy koniec petli byl podzielny przez ilosc zdjec w wierszu (tu - 2), a jesli nie, wstawienie odpowiedniej ilosci pustych komorek (tu jednej, ale robilem takie galerie dla dowolnej ilosci miniatur w wierszu 8) ) Pozdrawiam -------------------- Workstation: Hardware: Toshiba Satellite L40-14B Software: Linux 2.6.30.3 - Slackware 12.2 - KDE3.5.10
Server: Hardware: Celeron 850MHz/ 256MiB Software: Linux 2.4.31 - Slackware 10.2 - Apache 2.2.0.59 + PHP 5.1.6 + MySQL 5.0.24a |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo...
![]() chciałbym coś co było by niewrażliwe na parzystośc lub nieparzystość numeru fotki. Ma ktoś jakiś pomysł ? -------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli chodzi ci o to o czym myślę to kod
-------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:54 |