![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 13 Dołączył: 26.06.2003 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
To znowu ja. Teraz mam inny problem. Jak zrobić aby dane zapisane z formularza o 2 polach do pliku tekstowego były oddzielone od siebie jakimś znaczkiem, a nowe dane były pisane w nowej lini. I jak wyświetlać potem te dane w odpowiednich wierszach tabeli. Pozdrawiam -------------------- This is only game
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw podajesz zmienne oddzielone jakimkolwiek znacznikiem
[php:1:4dbf086261]<?php $zawartosc = 'id<!przerwa!>tresc<!przerwa!>tytulrn'; //tutaj jest zapisanie togo do pliku txt $dziel = explode('<!przerwa!>', $zawartosc); //zwraca tablicę z polami: //[0] = id //[1] = treść //[2] = tytuł ?>[/php:1:4dbf086261] i sobie wyświetlasz te zmienne. Pamiętaj dodać na końcu linii rn. Co oznacza: r - powrót karetki (cokolwiek to znaczy, to się stosuje), n - przejście do następnej linii. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 3 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to zrobić tak
[php:1:bf109b5657] <?php $_POST[pole1]; $_POST[pole2]; $plik = fopen("TWÓJ PLIK", "a"); fputs("$_POST[pole1]|$POST[pole2]n", $plik); fclose($plik); ?>[/php:1:bf109b5657] Wyświetlać to można za pomocą pętli wżucasz wszystko do tablicy, potem dzielisz w ten sposób. [php:1:bf109b5657]<?php list($var1, $var2) = explode("|", dane[$i]); ?>[/php:1:bf109b5657] Sorrki że nie napisze całości kodu ale właśnie w telewizji leci American Pie 2 :wink: -------------------- Linux is like wigwam, no windows, no gates and an apache inside.
Mój blog łebmasterski (po angielsku) Web Development Blog. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 13 Dołączył: 26.06.2003 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jono to jak powinien wyglądać kod niżej podany :?: :?:
[php:1:fd0aa2f2eb]<?php $file=fopen('file.txt', 'a'); flock($file, "2"); fwrite($file, $tytul . $tresc); flock($file, "3"); fclose($file); include("file.txt"); ?>[/php:1:fd0aa2f2eb] -------------------- This is only game
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 11:08 |