|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2005 Skąd: UkF Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam mam problem z wyświetlanie banerów, robie wszystko dokładnie tak:
Wchodzę do Administracja --> Reklamodawcy I Kampanie --> Dodaj nowego reklamodawcę: i wypełniam wszystkie opcje następująco: Podstawowe Informacje Nazwa - Reklama Kontakt - mr_pirex@o2.pl E-mail - mr_pirex@o2.pl Język - domyślnie Raport dla reklamodawcy Wyślij ostrzeżenie kiedy kampania jest deaktywowana - zostawiam zaznaczone Wyślij raport reklamowy przez e-mail - zostawiam zaznaczone Liczba dni między wysyłkami raportów - 7 Dane Logowania: Nazwa - pirex Hasło - ********* Zezwól temu użytkownikowi na modyfikację własnych ustawień - zaznaczam Zezwól temu użytkownikowi na deaktywowanie własnych bannerów - zaznaczam Zezwól temu użytkownikowi na aktywowanie własnych bannerów - zaznaczam I biorę przycisk: Następny > - i wypełniam dalej: Podstawowe Informacje Nazwa: Reklama - Domyślne Informacje kontraktowe Pozostało Odsłon: - (zaznaczone nieogranioczne) Pozostało Kliknięć: - (zaznaczone nieogranioczne) Data aktywacji: Aktywuj tą kampanię natychmiast Data zakończenia: Kampania nie kończy się o określonej dacie Priorytet: Wyświetlaj bannery z tej kampanii z niskim priorytetem. Ta kampania wykorzysta liczbę Odsłon pozostałą po wyświetleniu kampanii o wysokich priorytetach. - Waga kampanii: 1 I biorę przycisk: Zapisz Zmiany Przeszło mi automatycznie do zakładki Przyłączone strefy i pisze - Nie ma obecnie zdefiniowanych bannerów Teraz ja przeszłem do zakładki Przegląd bannerów i wybrałem odnośnik: Dodaj nowy banner i wypełniam: Wybierz typ bannera Banner lokalny(SQL) Banner lokalny (SQL) Wybierz obraz który chcesz użyc dla tego bannera - załadowałem z dysku i zaznaczone jest: Sprawdź wpisanę w animację Flasha odnośniki Docelowy URL (dodaj http://) - http://www.strona.pl Cel - zostawiłem puste Tekst Alt - Reklama Tekst paska statustu - Reklama Tekst pod bannerem - zostawiłem puste Transparent background (Flash-only) - Nie Słowa kluczowe - zostawiłem puste Opis - zostawiłem puste Waga - 1 I biorę przycisk: Zapis Zmiany Ustawiłem następnie opcje dostarczania - w każde miejsce dałem - i Zapisz Zmiany - przeszło mi do zakładki Dodaj inne tam w Append type wybrałem Brak i znowu Zapisz Zmiany i przeszło do zakładki Przyłączone strefy i napis: Nie ma żadnych stref, do których ten banner mógłby zostać przyłączony. Następnie wróciłem do głównych zakładek Administracji i tam zakładka Bezpośredni wybór i wypełniłem wszystko następująco: Wybierz typ inwokacji bannera - Tryb lokalny Parametry Wybór bannera - zostawiłem puste (nie wiem co wpisać) Kampania - [id12] Reklama - Domyślnie Docelowa ramka - zostawiłem puste (nie wiem co wpisać) Źródło - zostawiłem puste (nie wiem co wpisać) Pokaż tekst pod bannerem - Nie Nie pokazuj bannera drugi raz na tej samej stronie - Nie Nie pokazuj bannera z tej samej kampanii po raz drugi na tej samej stronie - Nie Zapisz ten banner w zmiennej, aby mógł być wkorzystany w szablonie - Nie I Generuj... Wygenerowało mi taki kod: Kod <?php if (@include(getenv('DOCUMENT_ROOT').'banery/phpadsnew.inc.php')) { if (!isset($phpAds_context)) $phpAds_context = array(); $phpAds_raw = view_raw ('', 12, '', '', '0', $phpAds_context); echo $phpAds_raw['html']; } ?> Następnie na localhost utworzyłem sobie plik index.php o następującej treści: Kod <html> <head> <title>banery</title> </head> <body> <?php if (@include(getenv('DOCUMENT_ROOT').'banery/phpadsnew.inc.php')) { if (!isset($phpAds_context)) $phpAds_context = array(); $phpAds_raw = view_raw ('', 12, '', '', '0', $phpAds_context); echo $phpAds_raw['html']; } ?> </body> </html> I wchodzę pod adres: http://localhost - i niestety mam białą stronę. -------------------- Pozdrawiam pirex!
|
|
|
|
![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
usuń małpę sprzed include
Czy phpAdsNew jest zainstalowane w katalogu banery/? -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2005 Skąd: UkF Ostrzeżenie: (0%)
|
Problem rozwiązany - ponieważ plik z wyświetlaniem banerów dawałem na innej stronie niż miałem zainstalowany skrypt - wystarczyło zmienić ścieżki:)
-------------------- Pozdrawiam pirex!
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:34 |