![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
chcialbym prosic o ocene opracowania sposobu zapisu danych do bazy mam firme, branze i podbranze chcialbym podbranze przypisac do branzy, i jakos to polaczyc z firma firma moze byc w max 3 branzach, min 1, ale nie musi byc w zadnej podbranzy ja to rozwiazalem tak: tabele: Kod FIRMA: firma_id | firma_nazwa BRANZA: branza_id | branza_nazwa PODBRANZA: podbranza_id| branza_id | podbranza_nazwa FIRMA_BRANZA: firma_id | branza_id FIRMA_PODBRANZA:firma_id | podbranza_id jak pobrac id i nazwy branz do ktorych firma jest przypisana i dodatkowo podbranze jezeli tez firma jest do jakiejs przypisana wie ktos o co chodzi? ![]() ja mam z tym problem dlatego zwracam sie do was z prosba o pomoc. efekt jaki chcialbym osiagnac: Kod | branza_id | branza_pl | podbranza_id | podbranza_pl
--------------------------------------------------------------- | 1 | turystyka | 2 | rowery | 3 | odpady | | | 3 | odpady | 3 | makulatura | 3 | odpady | 4 | złom | 3 | odpady | 5 | szkło | 4 | woda | | -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 14:33 |