![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszedzie pisza, ze sesja na bazie lepsze, wydajniejsze i w ogole
![]() a ja tu mam takiego zonka: - session_handler oparty na mysql - obsluga bazy poprzez Creole - handler raczej dobrze napisany, w wiekszosci zerzniety z takiego fajnego nowego forum (k4bb.org) - do tego inklud templatesow (OPT) ------------------------------------- = 0.1-0.3s strasznie dlugo, a jeszcze nawet nie ma zawartosci i nic wiecej sie nie dzieje. odlaczalem po kolei pliki i wyszlo, z to wlasnie session handler tak wolno dziala. jakie to sa u was czasy? jest to w normie czy musi byc gdzies wiekszy bug? moze to creole jest takie slamazarne? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używałem trochę Creole'a, ale przesiadłem się z powrotem na AdoDB.
Uważam, że nie można mu (mówię o Creole) zarzucić że jest wolny. Uważam go za szybki abstrakt bazodanowy i tak właśnie zawsze mi działał. A kożystałem z nigo dłuższy czas (pry kiklu projektach nadal na nim pracuję). Może jednak masz coś nie tak z samym session_hendlerem :?: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie własnie googlam po necie i tez nie widze narzekań na szybkość.
jesli mógłbyś rzucic okiem na to to będe bardzo wdzięczny:
to daje czasy 0.13-0.32 wyłączenie sesji daje: 0.07-0.16 czy to tez nie za duzo jak na tylko inklud i połaczenie sie z baza? i po wylaczeniu $db = Creole::getConnection($dsn); mamy: 0.04-0.06 co podsumowując daje nam: 0.06 - włączenie creole 0.16 - $db = Creole::getConnection($dsn); 0.32 - działanie session-handlera nawet zakładając, że session-handler ma błąd to i tak samo włączenie creole i wystartowanie wydaje się strasznie wolne. Ten post edytował normanos 4.11.2005, 13:07:38 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm,
Przyznam że zabiłeś mi klina i nie mam pojęcia co może być źle :/ 1. Jak mierzysz czasy :?: Choć pewnie gołym okiem widać że działa wolno. 2. Może coś jest nie tak z bazą danych :?: 3. Testowałeś na innym serwerze :?: Zaciekawiło mnie to. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro różnica w działaniu Creole i Session handlera jest tak niewielka tzn. że serwer jest nie wydajny (pewnie kwestia konfiguracji) W Twoim wypadku ze skryptami jest wszystko ok skoro Creole działa 60-70% S. h. Długie getConnection bierze się z dużego pingu/wolnego/źle skonfigurowanego serwera baz danych/serwera www. Ze skryptami i funkcjami jest ok jeśli żadne z nich nie wybija się swoją powolnością
-------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]()
|
|
dziekuje wam za odpowiednie nakierowanie
![]() dzieki, pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A na localu nie mozesz sprawdzic?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
na localu to w pierwszej kolejnosci sprawdzam jak pisze
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 00:44 |