![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Niektore serwisy proponuja wyszukanie jakiegos obiektu na mapie i wyswietlenie go na kawałku mapy. Wyszkukany obiekt zawsze znajduje sie na środku tego kawałka mapy. Teraz, mam mape miasta i chce zrobic wlasnie cos takiego ja wyzej jest opisane. Tyle ze mapa zajmuje mi ponad 1 MB. Jakbym ja podzielil na kawalki to sie moze zdarzyc ze wyszukiwany obiekt jest w kacie tego kawałka a ja bym chcial zeby zawsze byl na srodku. Jakis pomysl na rozwiazanie problemu? -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak.
Musisz sobie obliczyć pozycję punktu na mapie i zmienić układ współrzędnych, tak aby wylądował na środku. Zajrzyj do zeszytu z matematyki, operacje dodawania i mnożenia powinien każdy znać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wspolrzedne punktu n mapie mam.
Napisalem ze cała mapa zajmuje mi 1 MB. Jakbym mial z niej korzystac w takim rozmiarze to by nie bylo problemu. Chodzi o to ze ładowanie za kazdym razem do pamieci calej mapy trwaloby za dlugo. w zeszycie do matematyki mam wazniejsze rzeczy niz samo dodawanie i mnozenie ![]() -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
GD. Wycinasz fragment z tej megowej mapy. Współrzene cięcia określasz na podstawie położenia punktu.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
no tak ale czy nie bedzie trzeba wczesniej załadowac megowej mapy do pamieci (co by trwało długo)? jak to jest?
-------------------- I need TP for my bunghole!!!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:09 |