![]() |
![]() |
-Gość_michał- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam małe pytanie:
Mam plik.txt w nim jakieś dane oddzielone "|" , mam odpowiedną pętle kóra wyświetla te dane na jednej stronie. Chodzi o to jak zrobić aby na jednej stronie wyświetlało się np 10 pierwszych linuii z pliku, na drugiej stronie kolejne 10 itd. Bardzo proszę o odpowiedź |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukaj pod hasłem "stronnicowanie" a o operacjach na plikach zajrzyj do manuala (http://pl2.php.net/manual/en/ref.filesystem.php)
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt temat był już poruszany tysiące razy, wystarczy wpisać do wyszukiwarki stronicowanie i można przebierać w tematach i roziązaniach.
Ale na zachętę podam poglądowy kodzik (bo mi się nudzi ![]()
Tak mogłoby to wyglądać na najbardziej banelnej, napisanej na kolanie, wersji. P.S. Plik text.txt, z którego pobieramy dane wygląda tak: Cytat fveknker|kervh nkw|ref er|wefwfw|wef wr hwgh|ytjn76|2rv4tb ht yh|wef wef wf g eh| tehb3ybyb#|y3b3 y5 3y5 ----edit---- Proszę następnym razem podawać tematy bardziej związane z problemem, a nie tak ogólnikowe, nic nie mówiące jak ten powyżej. Dziękuję. ~mike_mech |
|
|
-Gość_michał- |
![]()
|
Goście ![]() |
Bardzo dziękuję za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie chodzi o to aby: pierwszym elementem był link do www, drugim adres e-mail i tak dalej...
BNez stronicowania wyglądało to mniej więcej tak:
A jak ma to wyglądać ze stronicowaniem?? |
|
|
-Gość_Michał- |
![]()
|
Goście ![]() |
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-jedna linia = jeden wpis
-otwierasz file_get_contents -robisz explode przez "\r\n" i masz array jedna komorka = jedna linia - foreach tej tablicy i kazda komorke explodujesz przez "|" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:15 |