![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy znak toś jakieś dobre książki na temat zaawansowanego php(programowanie obiektowe wykorzystywanie MVC itp. itd.)
[do adminów i moderatorów: jeżeli uważacie że ten temat nie pasuje do tego forum można przenieść (przepraszam nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat)] -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Do hydeparku - modzi do dziela! nie obijac sie!
![]() Fajny nick ![]() Co do ksiazek, to czesto mamy na forum tkai temat, mozesz poszukac i znajdziesz szybko odpowiedz - chyba ze wpolisz czytac ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, sorry zapomiałem tego poszukać, ale za to na helionie książek szukałem. Ciekawą propozycją wydała mi się książka pt. "PHP5. Zaawansowane programowanie", ponieważ był tam rozdział o MVC, Smarty i innych ciekawych rzeczach. Co sądzicie o tej książce??. Natomiast w książce "php. Zaawansowane programowanie. Vademecum profesjonalisty" powiedziane jest o Singletonach, o których nie wiem nic. Może jeszcze powiem co umiem, a wy mi powiecie jaka książka jest odpowiednia dla mnie (żebym nie kupił czegoś czego nie będę rozumiał :roll2: ) umiem php na poziomie takim sobie, Java też tak sobie(to chyba może się przydać bo podobno w najnowszej wersji php ma dużo wspólnego z Javą)
![]() Ten post edytował Hacker 2.11.2005, 21:45:22 -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP5.Zaawansowane programowanie - fajna książeczka, mam czytam . jedyny minus to to ze w listingach jest dużo błędów
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja proponuje coś takiego jak "Design Patterns" Można taki "pattern" podpiąć pod każdy język programowania I o to w sumie chodzi bo reszta to detale w stylu składni języka
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o to "Head First Design Patterns. Edycja polska"
![]() Ten post edytował Hacker 3.11.2005, 07:56:21 -------------------- (\.../)This is Bunny
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie o to: http://helion.pl/ksiazki/hfdepa.htm Przeglądałem ją po angielsku, zakladając że jest poprawnie przetłumaczona, to jest to naprawdę ciekawa pozycja.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ta ksiazke. Jest poprawnie przetlumaczona - umknelo co prawda troche humoru z oryginalu ale i tak ksiazka jest bardzo dobra - zwlaszcza dla osob, ktore maja mgliste pojecie o wzorcach - mi bardzo pomogla zrozumiec koncepcje.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli dobra dla mnie
![]() ![]() Chyba kupie PHP5.Zaawansowane programowanie. Bo mis się podoba. Ten post edytował Hacker 8.11.2005, 09:39:11 -------------------- (\.../)This is Bunny
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:45 |