![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie zaczynam z php, wiec postanowilem zaczac od książki z przykladami.
kupilem sobie książke z gotowymi skryptami php, przepisalem wszystko jak podali no i mam zonka. chcialem zaczac od galerii obrazków gdzie po kliknieciu na miniaturke otrzymywalbym duzy obrazek, ale cos mi nie dziala. mogę prosić o pomoc? kod wyglada nasępująco
kod umiescilem w pliku index.html a obrazy w katalogu "big" i "sm" w tym samym folderze co index.html ale gdy probuje uruchomic to w przegladarce wyswietla sie nastepujaca linia kodu zamiast galerii
dziekuje za pomoc i porade ____ proszę używać odpowiedniego BBcode ActivePlayer |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
masz serwer z obsługą php?
pliki ze skyptami php muszą mieć rozszerzenie php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2005 Skąd: k-rk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukaj w tej ksiązce jak postawic serwer WWW, z obsługą php i zacznij od tego
-------------------- There are 10 types of people in the world:
-Those who understand binary, and those who don't... There's no place like 127.0.0.1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Bez serwera to nie będzie ci działać. Proponuję zacząć od nieskomplikowanego serwera : "Krasnal". Pozdro
![]() -------------------- Warsztat: Windows XP | Apache2 | php 50.X | MySQL 4.1
Projekt: Deutsch Translator 2006 - 40% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stronke mam na poznańskim serwerze ICPnetu i inne skrypty php mi dzialają
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postaw sobie serwer do testowania skryptów na własnym komputerze - ułatwisz sobie życie
![]() Jak już zostało wspomniane, możesz skorzystać z Krasnala - nic nie musisz tam konfigurować, tylko instalujesz i masz: www.krasnal.tk . Co do tej galerii, to sprawdź prawa dostępu (chmody) tych katalogów ze zdjęciami. Dla urozmaicenia zabawy zarzucę jeszcze kodem galerii z książki pt. "PHP4 - Ćwiczenia praktyczne" - może Ci się przyda ![]()
Pozdrawiam. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z ciekawości wprowadziłem ten kod i...
kilkanaście błędów ![]() Zdebugowałem go i teraz już działa, tak się zatanawiam jak można taki kod umieścić w książce ![]()
Ten post edytował marast78 1.11.2005, 08:25:49 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 23:35 |