![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki śmieszny problem (ale nie wiem jak go rozwiązać). Tworzę w Dreamweaverze więc będę nazywał wszystkie obiekty tak jak tam się nazywają. Otórz mam repeated region, który wyświetla rekordy z bazy danych. Ma to formę tabeli z nagłówkiem (ale nie jest oznaczone jako header). W ostatniej kolumnie każdego wiersza chcę umieścić po trzy przyciski (do usunięcia wpisu, modyfikacji i przeniesienia wpisu w inną tabelę bazy danych). W tutorialu przeczytałem, że trzeba tam wstawić form z buttonem (submit ale oznaczam go sobie inaczej) i hiddenField, który prześle informację o id wpisu. Tak też zrobiłem, działa i jest ok. Ale mam problem z formatowaniem. Kiedy w wierszu nie ma żadnego obiektu obsługi form (button, radiobutton czy jakikolwiek inny) to tabelka wygląda ładnie, natomiast jeśli wstawie tam obiekt tego typu to każdy wiersz robi się dwa razy szerszy (wyższy). Sprawdzałem szerokości, wysokości, ustawiałem cell height, row height, column height, zmniejszałem buttony do minimalnych rozmiarów... i nic. Zawsze jak jest tam button czy cokolwiek innego to wiersz robi się dwa razy wyższy. Jeśli jest sama form to jest ok. Proszę o pomoc bo utknąłem w tym miejscu i nie wiem jak sobie poradzić. Pozdrawiam Marcin PS php poznaję od soboty więc proszę o wyrozumiałość ![]() PS2 ale się rozpisałem ![]() -------------------- 'The worried man dropped down to his knees and let out with a somber groan. He looked up to me and when I asked, he said: I'm just restin' my bones'
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest dosyc znany problem: ponoc w formularzach (<form>) tworzy się duży odstęp na początku i na końcu.
Możliwe, że da się to jakoś obejśc - ja na razie o tym nie słyszałem. -------------------- "Tylko myśl dojrzała i jasna daje się wypowiedzieć w słowach prostych" - prof. Witold Doroszewski
Warsztat: os: Windows XP, serwer: Apache 2.0.55, php: 5.1.4, baza danych: MySQL 4.1.7. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co zaś tyczy się form'a i odstępów to daje się tak:
<form style="display:inline;" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa!!! O to chodziło
![]() ![]() Wielkie dzięki!!! Pozdrawiam Marcin PS Można zamknąć temat -------------------- 'The worried man dropped down to his knees and let out with a somber groan. He looked up to me and when I asked, he said: I'm just restin' my bones'
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie temat do php, tylko po stronie przeglądarki.
przenosze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam bym przeniósł gdybym miał uprawnienia
![]() Jak nie masz uprawnien to uzywaj przycisku raportuj. Nastepne taki zbedne posty, a dostaniesz ostrzezenie ---- nospor |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 20:28 |