![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam klasę A. Chciałbym, aby dziedziczyła ona po klasach B i C. Problem w tym, że klasa może dziedziczyć tylko po 1 innej klasie. Jak to rozwiązać ?
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz co najwyżej:
A dziedziczy bo B, B dziedziczy po C, ... Albo pobawić się jakoś z interfejsami ale to nie jest żadnie dziedziczenie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym po prostu, aby w klasie A był dostęp do metod z klas B i C bez konieczności tworzenia na nowo klas B i C w każdej metodzie klasy A. Najlepiej byłoby gdyby dało się z klasy A odwoływać mimo to przez B->metoda() i C->metoda().
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2005 Skąd: k-rk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedys tez tak chcialem, jak ty i znlazlem cos takiego
http://www.sitepoint.com/print/dual-inheritance-classes-php ale potem doszlo do mnie ze jesli czegos takiego potrzebuje to mam bledy w zalozeniach co do pisanej aplikacji. i teraz.... wole bez .... -------------------- There are 10 types of people in the world:
-Those who understand binary, and those who don't... There's no place like 127.0.0.1 |
|
|
![]()
|
|
No jakby na to nie spojrzeć, masz rację. Myślę więc jak inaczej rozwiązać mój problem :/. Narazie bez efektów.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:22 |