![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jka zmienic chmod pliku, folderu utworzonego przez skrypt php. W TC nie da rady, a wy napewno wiecie jak
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakbyś nie był leniem to też byś wiedział:
chmod() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro w TC nie da rady, to najwidoczniej system to Windows. Wtedy przez php też się nie da
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyłem tego:
<?php chmod("/somedir/somefile", 0755); ?> i działa. Tylko jak zrobić tak aby wszystkie foldery odrazu zrobiło abym nie musiał pokolei wbijac i nazw Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprostu zapisujesz do tablicy cala zawatosc tablicy i w petli zmieniasz mu prawa po koleji dla kazdego elementu tablicy. gorzej wyglada jak masz katalogi zagniezdzone wtedy to chyba bedzie trzeba ta funkcjie wywolywac rekurencyjnie ale nie jestem pewien.
|
|
|
![]()
|
|
a mogłbys mi napisać kod. Jestem cieńki w te klocki, a naprawde jest mi to potzrebne
Z gory dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To trochę bez sensu - musisz próbowac coś pisac sam w php, jeżeli wszystko będą Ci pisac inni, to nigdy nie poradzisz sobie z nowymi problemami. Za łatwo się poddajesz.
Ale skrypcik mogę napisac ![]()
Nie wiem czy wszystko będzie O.K - > sprawdź sam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 10:43 |