![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem poczatkujacym programistą w php...
szukalem na forum i w google jakiejs informacji dlaczego zamiast obrazka przy wykonywaniu skryptu nie pojawia mi sie obrazek a tylko jakies dziwne krzaczki skrypt wyglada banalnie:
wszystko stoi na windzie i krasnalu -- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz wyslac odpowiedni naglowek, zeby przegladarka wiedziala, ze to obrazek..
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz moj kod wyglada tak:
a oto rezultat: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\apache\httpd\html\galeria\index.php:9) in c:\usr\apache\httpd\html\galeria\index.php on line 70 i tu nastepuja znow te same krzaczki ps. linia 70 to -> imagejpeg($im); Ten post edytował Mr_T_ 31.10.2005, 08:51:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miliardy razy na forum już był ten problem poruszany.
Nie można wysłać nagłówków, kiedy wcześniej zostało coś wysłane do przeglądarki. Wisz sobie do przeglądarki "headers already sent" i popatrz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wlaczylem w php.ini output_buffering kod mi dziala...moze nie dokonca ale to juz cos jak dla mnie
a teraz takie pytanko: jezeli wyslalem juz header zwiazany z tym jpeg-em to czy moge teraz jakos powrocic zeby mi dzialala prosta funkcja print albo echo, zeby dziala poprostu html?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Mr_T_ @ 2005-10-31 10:49:55) (...) a teraz takie pytanko: jezeli wyslalem juz header zwiazany z tym jpeg-em to czy moge teraz jakos powrocic zeby mi dzialala prosta funkcja print albo echo, zeby dziala poprostu html?? Nie. Ale możesz zrobić tak: index.html
image.php
I zadziała nawet jak wyłączysz output_buffering w php.ini |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki za pomoc!!
czegos takiego szukalem!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:10 |