![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wlasnie pracuje nad wygladem mojej strony. Jest to strona zbudowana przy silnym uzyciu tabeli. Chce pomiedzy poszczegolne komorki wsadzic komorki pelniace role 'spacerow', to takie puste komorki, ktore nic w sobie nie zawieraja, ale maja narzucony parametr background ze specjalnie przygotowanym plikiem graficznym. Chce ustawic ich szerokosc STALE na 1px i pisze cos takiego Kod <td width="1" background="images/spacer_vertical.gif"></td> Niestety nie zawsze to dziala i czasami szerokosc tej komorki jest rowna 0, a jesli do zawartosci komorki wstawie   to jej szerokosc ma kilka pikseli. Czasami udaje sie ustawic szerokosc 1px ale nie wiem od czego to zalezy. Macie moze jakis przepis na uzyskanie dokladnych wymiarow tabeli ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sproboj pociac strone za pomoca photoshopa... on bardzo ladnie spacery wstawia, jemu to zawsze wychodzi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam photoshopa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze zamiast sproboj wstawiać
ogolnie zamiast warto pisać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej zrobić tak:
i będziesz miał odstęp między komórkami 2px Ten post edytował shpyo 30.10.2005, 09:38:36 -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
No tak, ale mnie potrzebna jest komorka o szerokosci 1px, w ktorej bedzie ustawione tlo ze specjalnie przygotowanym plikiem graficznym. Takiego efektu nie uzyskam przez parametr cellspacing.
A moze uzywanie wartosci z procentem przy ustalaniu szerokosci niektorychb tabeli wplywa negatywnie przy probie uzyskania stalej szerokosci komorki ? Ten post edytował swoosh 30.10.2005, 15:19:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2003 Skąd: Tarnobrzeg/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 07:56 |