![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
mam taki skrypt:
zapisanie 2 wartości (nazwa i link) w pliku tekstowym
Wyświetlenie tych 2 wartości w tabelce jako odnośnik
Ponowne wyświetlenie 2 elemętów w 2 polach takstowych (edycja)
Zapis poprawionych danych (odpowiednio zmodyfikowanych przez urzytkownika) i w ostatniej części jest błąd ponieważ dane z pól edycyjnych nie zapisują się do pliku tekstowego. Co jest źle ![]() Ten post edytował integer000 29.10.2005, 19:08:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brak flock($fp,3) w ostatnim kodzie po odczytaniu danych - być może to jest problemem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
niestety NIE!!
Jak wrzycam flock($fp,3); to mi wywala :Warning: flock(): 6 is not a valid stream resource in c:\usr\krasnal\xxx\xxx\index.php on line 145 trzeba dać: @flock($fp,3); ![]() ![]() ______________________________________________________________________ i co oznaczają te literki?: $fp = @fopen($plik, "w"); , $fp = @fopen($plik, "r"); chodzi mi o "w" i "r". w ostatnim kodzie 20 i 15 linijka. Ten post edytował integer000 29.10.2005, 21:49:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
małpka przed nazwa funkcji - nie zwraca uwagi na bledy
![]() |
|
|
![]()
|
|
tak to zmodyfikowałem i nadal nie usuwa poczszegulnych rekordów... r i w read i write, a co oznacza "a" w pierwszym kodzie w 23 wierszu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
manual manual! fopen" title="Zobacz w manualu php" target="_manual:
a - append (dodawanie na końcu pliku) -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
ten manual manual! fopen: nic mi nie muwi...
a co oznaczają cyfry np. flock($fp,2); chodzi mi o 2 np. w 21 linijce ostatniego kodu . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2005 Skąd: k-rk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dla windows:
write - binary tak samo ab, rb uzywanie @ aby "stłamsic" błedy moze spowodowac spowolnienie dzialania kodu. dobra zasada nie @ (małpuj) ![]() -------------------- There are 10 types of people in the world:
-Those who understand binary, and those who don't... There's no place like 127.0.0.1 |
|
|
![]()
|
|
po zastosowaniu <?php $handle = fopen ("plik.txt", "wb"); ?> usuwa mi wszystko z pliku i jeszcze kilka błędów mi wywala. może nieumiem tego zastosoawć...
tutaj w księdze gości 0.3a jest pokazane jak dodawać, usuwać, edytować, i zapisywać. Tyle że tak to jest namotane że niemoge się poapać... Dokładnie jest to w pliku Admin.php Jeśli ktoś chce to moge tutaj zamieścić zarartość tego pliku, tyle że tego jest 703 linijki i co oznacza ten wiersz: $zaw = fread($fp, filesize($plik)); ![]() ![]() Ten post edytował integer000 30.10.2005, 16:25:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
Kiedys to znalazlem, maprawde dobry text o operacjach na plikach, przejrzyj go, a napewno coś Ci sie przda:
Kod: Kod zapis11|zapis12|...|zapis1N zapis21|zapis22|...|zapis2N ... zapisM1|zapisM2|...|zapisMN edycja takiego pliku: php:
wyciagniecie konkretnego zapisu z pliku php:
usuwanie z okreslonej pozycji php:
dodawanie nowego wiersza na poczatek: php:
dodawanie nowego wiersza na koniec: php:
dodawanie nowego wiersza na dowolnej pozycji php:
zmiana zawartosc dowolnego wiersza (aktualizacji rekordu) php:
zmiana zawartosc dowolnej pozycji w pliku (aktualizacji komorki) php:
EDIT: nie wiem czemu ale sie IPB wysypalo ![]() Ten post edytował invx 30.10.2005, 19:26:16 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:36 |