![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
do Admina - nie kasuj mi tego ani nie przenoś bo mi nie chodzi o baze danych tylko o skrypt - a jak walniesz to na forum gdzie prawie nikt nie zagląda to bede ruski miesiąc czekał na odzew świerzej odpowiedzi.
hejka mam pytanie ![]() robie portal z ogłoszeniami ![]() mam w bazie dwie komórki - data dodania i data kiedy upływa termin ważności teraz mam problem bo nie umiem napisać skryptu ![]() który by do aktualnej daty dodawał np 7 lub 14 dni i wpisywał do komórki z terminem i jak potem zrobić by na stronie wyświetlały się tylko te ogłoszenia które są wazne ? czyli ich czas nie upłynął jeszcze ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz tabelę z dwoma polami add_date i termin i oba są typu date to dajesz zapytanie:
Jak je pobierasz to robisz:
_____ Czy Ty nie rozumiesz, żedane pobiera się z bazy zapytaniem, w któreym podajesz warunki jakie dane chcesz wybrać. To nie jest kwestia skryptu ![]() Nie możesz dawać tematów o bazach danych na php, tylko dlategoże Ci się wydaje, że :(...)a jak walniesz to na forum gdzie prawie nikt nie zagląda to bede ruski miesiąc czekał na odzew świerzej odpowiedzi". Już trzeci raz dajesz temat o bazach danych na php, więc: 1. Temat znów zosyaje przeniesiony; 2. Dostajesz ostrzeżenie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przenosilem ci na bazy twoje posty bo tam bylo ich miejsce. tego zgodnie z zyczeniem nie przeniose a zamkne za crossposting:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=36687&hl= ![]() ----edit---- Hehe, za to ja przeniosę. Nie bedziemy zaśmiecać forum php ![]() ~mike_mech -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 22:15 |