![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2005 Skąd: Watykan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki mały problem a mianowicie w pliku index.php umiesciłem sobie autoryzacje i wszystko mi działa jak należy ale chciałbym aby jeśli ktoś wpisze w pasku url adres któregoś pliku z mojej stronki to żeby po zalogowaniu przeniosł go właśnie do tej stronki a nie do wpisanej na sztywno main.php. index.php
Plik funkcje.php który mam doczepiony do wszystkich pozostałych plików z mojej strony wygląda tak funkcje.php
Ten post edytował corleone 29.10.2005, 16:08:29 -------------------- Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark; professionals built the Titanic.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przykładowa akcja
user wpisuje: www.moja_strona.pl/costa.php w costam.php includowany jest plik odpowiedzialny za autoryzację, jesli user jest zalogowany to wyswietl content, jesli nie, wyswietl formularz logowania. Kod action="" w formularzu musi byc skierowane na plik który wpisał user... najłatwiej zrobic to tak: Kod action="?" ew przejrzyj
user wpisuje login i pass... ponownie wywoływany jest plik costam.php lecz w post mamy dane, co oznacza ze powinnismy zalogowac usera. sprawdzamy czy dane sa poprawne, jesli tak to
i wyswetlasz tresc strony... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:47 |