![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc
![]() Postanowiłem wykorzystać wolną chwilę i zająłem się PEAR-em. Kod fipaj@ubuntu:/etc/apache2/conf.d$ sudo pear install PhpDocumentor No i ten kod wypluwa coś takiego: Kod downloading PhpDocumentor-1.2.3.tgz ... Starting to download PhpDocumentor-1.2.3.tgz (2,656,621 bytes) ................................................................................ ................................................................................. ................................................................................. ................................................................................. ................................................................................. .........done: 2,656,621 bytes Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 8192 bytes) in /usr/share/php/PEAR/Installer.php on line 248 Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /usr/share/php/System.php on line 135 No więc lecę do php.ini, ustawiam memory_limit na 100M (tak po prostu, żeby zadziałało ![]() To samo... Any ideas? ![]() Pozdrawiam, Fipaj -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze brakuje ci RAMu?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm...
Ubuntu mi ostatnio strasznie wolno chodzi, ale ma przecież swapa 1,2GB... Miałem 256 MB RAM-u, ale takie niektóre programy Windowsowe zeżarły pewnie połowę tego... Ubuntu jest wyposażone w coś takiego jak Monitor Systemu, która pokazuje, iż w chwili pisania tego posta używam 160 MB z 250, czyli 68%. Swap jest zajęty w zaledwie 10%. A więc raczej nie... PS. Udało mi się zainstalować przez PEAR-a Creole, więc nie wiem o co chodzi... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o php => ini_set( "memory_limit" , "12M" );
-------------------- long hard road out of hell
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:45 |