![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zastąpić komende mysql_pconnect lecz zbytnio nie wiem jak. Mam nadzieje że ktoś mi pomoże.
Jakby ktoś mógł mi pomóc zastąpić ten kod jakimś innym o tym samym działaniu to byłbym wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_connect
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie zrozumiałeś mnie chciałbym zamienić mysql_pconnect inną komendą lub zmieninoną komndą mysql_connect dzięki któremu dało by się - Otworzyć "stałe" połączenie z serwerem MySQL.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co zmieniac, skoro mysql_pconnetc() wlasnie do tego zostalo stworzone.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Nowy Dwór Maz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mysql_pconnect to niby pakuje świstaki w torby na śmieci?
mysql_pconnect" title="Zobacz w manualu php" target="_manual mysql_connect" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Zapraszam do lekturki ![]() Cytat mysql_pconnect
Otwiera stałe połączenie z serwerem MySQL mysql_pconnect() zachowuje się prawie jak mysql_connect() z dwoma zasadniczymi różnicami. Pierwsza, podczas łączenia funkcja najpierw spróbuje znaleźć połączenie (stałe) już otwarte dla tego samego hosta, użytkownika i hasła. Jeżeli je znajdzie, jego identyfikator zostanie zwrócony zamiast otwierania nowego połączenia. Druga, połączenie z serwerem SQL nie zostanie zamknięte po zakończeniu wykonywania skryptu. Zamiast tego połączenie pozostanie otwarte do późniejszego użycia (mysql_close() nie zamyka połączeń nawiązanych za pomocą mysql_pconnect()). Dlatego też ten typ połączeń nazywany jest 'stałym'. -------------------- "Wszystko powinno zostać uproszczone tak bardzo, jak to tylko możliwe, ale nie bardziej"
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Dobra i tak nie skumaliście oco mi chodzi (wiem że to jest trudne
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne...
Co rozumiesz pod pojeciem stale polaczenie, przeciez w manualu jest to opisane -- nie o to chodzi? to o co? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eh..
Tak zrozumieli jak niesamowicie precyzyjnie wyjasniles. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz nam, że my słabi programiści nie zrozumieliśmy o co Ci mogło chodzić.
Spowodowane jest to tym, że nasz nadworny wróżkaż wziął wolne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:16 |