![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na systemie Windows mam zainstalowany WAMP5 1.3 (wirtualny serwer do testowania stron).
Niestety nie mam zielonego pojęcia jak zainstalować i uruchomić bibliotekę GD? Prosiłbym także o podanie mi strony skąd mogę ściągnąć tę bibliotekę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2005 Skąd: CBŚ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie trzeba sciagac zadnej biblioteki:
najpierw musisz okreslic extension_dir w php.ini np: extension_dir="c:\php\extension\" następnie usunać ; z ;extension=php_gd2.dll na extension=php_gd2.dll zapisac php.ini i zrestartowac apache czy inny serwer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A do czego służą pozostałe biblioteki:
php_cpdf.dll php_curl.dll php_dba.dll php_dbase.dll php_dbx.dll php_exif.dll php_fdf.dll php_filepro.dll php_gettext.dll php_iconv.dll php_ifx.dll php_iisfunc.dll php_imap.dll php_interbase.dll php_ldap.dll php_mbstring.dll php_mcrypt.dll php_mhash.dll php_mime_magic.dll php_ming.dll php_mssql.dll php_msql.dll php_mysqli.dll php_oci8.dll php_openssl.dll php_oracle.dll php_pdf.dll php_pgsql.dll php_shmop.dll php_snmp.dll php_sockets.dll php_sybase_ct.dll php_tidy.dll php_w32api.dll php_xmlrpc.dll php_xsl.dll php_yaz.dll php_zip.dll Ten post edytował Gander 28.10.2005, 20:24:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2005 Skąd: CBŚ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez przesady (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif)
I co jeszcze mam podac (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) I tak z większości nie bedziesz korzystać. Poczytaj trochę manuala. |
|
|
![]()
|
|
No, trochę mocno przesadziłem.
Ale czy mógłbyś mi cokolwiek powiedzieć o tych trzech:
php_pdf.dll - to służy do czytania czy tworzenia pdf? php_zip.dll - to służy do pakowania czy rozpakowywania? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jedno takie pytanie lub topic i dostaniesz ostrzeżenie za niechęć do manuala.
Nie wiem czy trzeba być aż takim leniem, czy być (wpisz samemu) i nie wpaść żeby sprawdzić samemu w manualu :?: pl/iconv" target="_blank |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:07 |