![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
zaraz po instalacji pierwszy problem ![]() Ustawiłam w php.ini Cytat [mail function] ; For Win32 only. SMTP = 192.168.1.12 smtp_port = 25 ; For Win32 only. sendmail_from = mojadres@domena.pl potem stworzyłam plik .php
![]() poprawiam --- nospor odpalam i co ![]() ![]() mail() [function.mail]: SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for jjakastam@domena.pl in c:\Inetpub\wwwroot\sendformmail.php on line 13 Czy macie pojęcie co to oznacza, bo ja dopiero zaczynam, a tu już kłody pod nogi ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na moje oko ( a też jestem początkujący - a nawet bardzo początkujący-) to wysyłasz maila na zupełnie inny IP niż się tego Twój php (Apache albo jaki tam masz) spodziewa..
SMTP = 192.168.1.12 a SMTP server response: 550 5.7.1 o ile znam angielski (a znam tylko troszeczkę) to twój formularz wysyła maila pod zupełnie inny serwer SMTP i do tego chyba na innym porcie niż ten co masz ustawiony.. myślę że tu tkwi błąd... ale zapytaj mądrzejszych odemnie na wszelki wypadek a... sorki pomyłka... wysyłasz z innego niż masz ustawione jako serwer poczty wychodzącej.. (ten prawie zawsze wymaga autoryzacji) Pozdro.. ![]() Ten post edytował fokra 28.10.2005, 20:47:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale taki właśnie mam serwer. Kiedyś jak miałam krasnala to mi to działało. Teraz skonfigurowałam sobie IIS pod php i myślę sobie, że może powinnam jeszcze skonfigórować coś aby działała poczta, tylko co?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 14:56 |