![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak zrobic, zeby serwer automatycznie doklejal do URL-a identyfikator sesji, czyli np. PHPSID=cos_tam. Mam php 4.3.2. Przewalilem forum i nie znalazlem satysfakcjonujacej odpowiedzi ![]() Z gory dzieki -------------------- --
PorkOne |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam.
w php.ini musisz miec ustawione session.auto_start na 1. mozesz zmodyfikwoac przy pomocy ini_set().
Jak zrobic, zeby serwer automatycznie doklejal do URL-a identyfikator sesji, czyli np. PHPSID=cos_tam. Mam php 4.3.2. pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod session.save_handler = files
session.save_path = c:inetpubwwwrootphpsession session.use_cookies = 1 session.name = PHPSESSID session.auto_start = 1 session.cookie_lifetime = 0 session.cookie_path = / to fragment zawartosci mojego php.ini, tak mialem ustawione i nie dziala ![]() -------------------- --
PorkOne |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sesion_auto_start wylacz
wystarczy session_start(); na początku każdego zskryptu a co do doklejania to wystarczy SID [php:1:189bbbddc3]<?php echo"<a href=/"index.php?".SID."/">Tutaj</a>"; ?>[/php:1:189bbbddc3] przy czym SID działa jak wylączysz u siebie ciasteczka inaczej gdy php wykryje że PHPSESSID jest przechowywany w ciachu nie dokleja SID. |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, dzieki,
Powiem w czym problem, znalazlem na Sourceforgeu cos takiego co sie nazywa WebCalendar i cos nie moge tego odpalic. Zglasza cos takiego: Uwaga: Ta aplikacja wymaga włączonych cookies i Kod php Notice: Undefined variable: session_not_found in C:Inetpubwwwrootphpphpfirmaincludesconnect.php on line 53 php Notice: Undefined variable: login in C:Inetpubwwwrootphpphpfirmaincludesconnect.php on line 102 php Notice: Undefined variable: is_admin in
i tak dalej... co jest nie tak... -------------------- --
PorkOne |
|
|
![]()
|
|
A moze chodzi o opcje register_globals? ale u mnie jest wlaczona...
-------------------- --
PorkOne |
|
|
![]()
|
|
Juz mam!!!!
Dla wszystkich, ktorzy kiedykolwiek beda zainteresowani: Ustawic w php.ini: log_errors = Off -------------------- --
PorkOne |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 06:04 |