![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem następujący:
Jest sobie formularz który ma na celu dodawanie odpowiednich wpisów do bazy danych. Wszystko działa ładnie jeżeli rzeczywiście dam przycisk dodaj... no i dodaje sobie do bazy. Ale na stronie mam także przycisk przykładowo do powrotu do poprzedniej strony, i po wykonaniu tejże akcji niewiedzieć dlaczego formularz dodaje wpis, chociaż nie powinien, to samo się dotyczy gestów myszy w Operze, tutaj także zostaje dodany wpis do bazy chociaż nie powinien. Moje pytanie jest takie: Jak zabezpieczyć formularz przed nieprawidłowymi wpisami(i nie chodzi mi że w danym polu mają być tylko znaki a-z a w inym 0-9, bo nie oto mi chodzi). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wrzuć kod, nikt nie jest jasnowiedzem
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ojojoj toż to zwykły formularz
i fragmenty pliku odpowiedzialnego za wywołanie:
[EDIT] hehe już soobie poradziłem, ale banalne to było, nawet trywialne, ale jest rano trzeba mi wybaczyć ![]() rozwiązanie:
Ten post edytował asterix1983 27.10.2005, 09:29:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale na stronie mam także przycisk przykładowo do powrotu do poprzedniej strony sprawdź czy przycisk "powrotu" nie jest zawarty w znacznikach <form></form> Twojego formularza,
nie wiem czy dobrze odczytałem Twój skrypt ale w tym miejscu
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
dzienki za chęci ale szybciej już z tym sobie poradziłem
![]() Cytat dodaj_reklamacje_form(); if (isset($id_klienta) && isset($opis_usterki) && isset($dodatkowe_info) && isset($os_przyj)) {insert_reklamacje($id_klienta, $opis_usterki, $dodatkowe_info, $os_przyj); } else { echo 'Brakauje jakiegoś wpisu'; } ![]() ale jeszcze raz dzięki za poświęcenie czasu i wskazówki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 09:52 |