![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
ma on pobierac z bazy nazwe komunikatora, i w zaleznosci od wartosci pobranego rekordu ustawic odpowiedno liste. Dane w bazie sa przechowywane tak: Wp kontakt; ICQ; Onet konekt ... ze wzgledu ze nazwy tablic nie moga miec spacji, zrobilem powyzszego ifa do zamiany ... jednak dziala tylko z icq, z reszta nie ... ![]() Ten post edytował invx 26.10.2005, 18:27:29 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"A u mnie dziala"
Co nie dziala?
Gdzie masz zdefiniowana stala 'onetkonekt' i inne (gg itd.)? Cytat ze wzgledu ze nazwy tablic nie moga miec spacji Chyba indexy. Jakbys stosowal je prawidlowo (idexowal stringami nie stalymi) to bylo by ok. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
tu mam definicje:
P.S. to moga tablice miec indexy ze spacja ![]() Ten post edytował invx 26.10.2005, 18:20:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Gdzie masz zdefiniowana stala 'onetkonekt' i inne (gg itd.)? tu mam definicje:Dowiedz sie co to sa stale a co to stringi. Cytat to moga tablice miec indexy ze spacja ![]() No pewnie: $array[ 'cos ze spacjami' ]. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
jak daje $array['cos ze spacjami']
Kod Parse error: parse error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in c:\usr\krasnal\www\diversity_2006\logowanie\kernel\komunikator\form_komunikator.php on line 56 EDIT wiem uz ze blad jest w tym ifie
bo jak jesr rekord ze spacja to idzie na else i ustawia $value na brak ... tylko jak to ominac ? kolejny EDIT if wogule nie dziala ... zawsze ustawia brak ... EDIT juz wiem co zle ... nie dalem elseif ... ![]() temat do usuniecia Ten post edytował invx 26.10.2005, 19:45:44 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:02 |