![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkującym użytkownikiem internetu i mam spory problem dotyczący php - jak go zainstalować?
![]() Czytałem już wiele artykułow na ten temat, lecz żaden nie mógł w pełni mi pomóc. Zainstalowałem php, lecz nie mogę otwierać plików z rozszerzeniem .php lub .php3 (choć zaznaczyłem tą opcję w instalacji). php jest mi potrzebne do uruchomienia paru skryptów na mojej stronie i chciałbym je wykorzystać, lecz php mi nie działa. !!!PROSZĘ O POMOC!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Na komputzerze lokalnym, czy na zdalnym?
Jak instalowałeś? Czy php się uruchamia? Czy masz w ogóle serwer WWW (np. Apache)? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php to jest server-side wiec wszystkie skrypty wykonywane sa po stronie serwera wiec, nie wystarczy tylko miec zainstalowane php - trzeba miec jeszcze server np. apache .... albo sciagnij sobie cosik takiego jak PHPTRIAD - to jest pakiet - apache + php + mysql - instalka jest prozaiczna a po niej wszystko juz chodzi i mozna na spokojnie sie bawic :wink:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstralowałem PHPTriad i nadal nie wiem oco chodzi :oops:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.infojama.pl/sections.php?op=vie...ticle&artid=143
---------------- dalsze posty zostały (z uwagi na 'wysoki' poziom merytoryczny) przniesione w niebyt (DeyV) -------------------- --
PorkOne |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:46 |