![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No właśnie. Jak w temacie. Jak zrobić tak (nie wiem czy da się zrobić to w php) ze zmieniam stronę a adres na pasku cały czas jest ten sam... Szukałęm w necie, ale nic nie znalazłem...
-------------------- Warsztat: Windows XP | Apache2 | php 50.X | MySQL 4.1
Projekt: Deutsch Translator 2006 - 40% |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2004 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wrzuć to do ramki w html'u - wtedy adres nie będzie ci się zmieniał
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak z ramkami to ja też wiem. Inaczej...
![]() -------------------- Warsztat: Windows XP | Apache2 | php 50.X | MySQL 4.1
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Adres w przegladarce jest powiazany ze strona ktora otwierasz (jako ta nadrzedna). Jesli zmieniasz strone to adres tez musi sie zmienic. A w przypadku ramek adres pozostaje ten sam bo strona definiujaca ramki sie nie zmienia, a jedynie zawartosci ramek.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
to naprwadę nie ma żadnego innego rozwiązania oprócz ramek?? Może coś z JavaScript...kurcze...jakieś sugestie??
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co chcesz zrobic? Zfakeowana strone jakiegos banku? Chyba byl jakis powod, dla ktorego uniemozliwiono zmiany adresu strony w pasku adresu.
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem nowy, potężny serwis, i aby ładnie był to lepiej aby adres na pasku się nei zmieniał.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tobie chyba chodzi o to zeby po kilkaniu na linki cały czas był ten sam adres w pasku a nie jakieś %20 i inne , prawda?
|
|
|
![]()
|
|
A jak beda dzialaly bookmarki? Jak ludzie beda sobie przekazywac linki? przeciez kazdy bedzie wskazywal na strone glowna (po skopiowaniu go z paska adresu, ofkorz -- bo wiekszosc pewnie tak robi).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnienie nie będą działały jeśli adres będzie nie zmienny, ale nie jestem tu tego aż tak pewny. NIe wydaje mi sie że jak sie robi "poważny serwis" to trzeba wszystko ukrywać w pasku, gdyż jest to nie praktyczne dla użytkowników którzy chcą sobie zapisać adres z jakąś ważną informacją w Twoim serwisie. Patrz ile ważnych stron i serwisów nie ukrywa adresów: php.pl, google, allegro itd. Dzięki temu łatwiej odszukać wybrane inforacje.
Ten post edytował s_w_ir 25.10.2005, 19:14:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Możesz zrobić takie coś. Do każdego linka dopisujesz jakiś parametr, np
Następnie na stronie index.php będziesz sprawdzał zmienną $_GET. W zależności od zawartości includujesz odpowiednią stronę. W adresie jedyna zmiana to nazwa strony, którą możesz zakodować, by nikt nie widział na jakiej stronie się znajduje. Ten post edytował batman 24.10.2005, 17:23:51 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:47 |