![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie coś zapisane w pliku tekstowym: id<>autor<>news<>newsdlugi<>data<>nick:komentarz1||nick2:komentarz2<>ip I teraz mam problem Wczytuje normalnie dane z newsa na strone i wyświetlam.
Ale mam problem Jak moge podzielić zmienna $komentarze według znaku oddzielającego poszczególne komentarze || a następnie jeszcze raz to podzielić przez :: i wyświetlić wszystkie. Próbowałem to z pętlą foreach ale nie chyba o to chodzi. Z góry thx Ten post edytował Apo 23.10.2005, 16:17:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrob skrypt do wprowadzania danych a potem zapisuj je jako zserializowana (serialize()) tablice do pliku. Przy odczycie deserializujesz i masz wszystko jak przed zapisaniem: prosto i przyjemnie.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wiem. Tylko ze jak zaczełem pisać system newsów jeszcze tego nie umiałem i teraz został mi ostatni problem aby go skończyć i właśnie nie wiem jak to zrobić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmien print_r komentarze na foreach i powinno dzialac |
|
|
-Gość_Apo- |
![]()
|
Goście ![]() |
hmm zrobiłem to tak:
zmieniłem to tak. Probowałem zamiast if dać też foreach ale wyświetla mi sie tylko ostatni komentarz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Ja mam pytanie, co to jest $long ? numer lini ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość_Apo- |
![]()
|
Goście ![]() |
long to numer lini dzięki któremu wyświetlam długą treeść newsów na stronie.
|
|
|
![]()
|
|
hmmm dalej mi to nie wychodzi
![]() To ja może wkleje index.php odpowiedzialny za wyśietlanie newsów:
I tu mam przykładowny news z pliku: 1130180908<>Admin<>To jest test<>2<>tre¶ć krutka tre¶ć krutka<>tre¶ć długa tre¶ć długa<>marek:testownie||marek1:testownia<>24.10.2005, 21:08:28 I właśnie dane "marek:testownie||marek1:testownia" ma wyśiwetlić się jako komentarze Jeśli macie jakieś uwagi do reszty kodu to podzielcie sie nimi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Po co dajesz error_reporting, skoro wszędzie masz @ ?
|
|
|
![]()
|
|
Jak urzytkownik wejdzie na strone i bedzią źle ustawione chmody to nie wywali mu błędu ze ściążką do plików dlatego tam dałem @
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:54 |