![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Mam dwa pytania: 1) norka.6te.net - kiedy odpalimy stronę na FF to czcionka w centralnej części strony będzie bardzo mała. Inaczej jest w IE - tu jest OK. Dlaczego? Jak zrobić, żeby było tak samo? 2) Jak zabezpieczyć ważne pliki na serwerze przed przeglądaniem, ściąganiem (inaczej mówiąc, jak zabezpieczyć się przed hakerami)? Proszę pisać wszystkie dostępne sposoby np: dziwne nazwy plików, dodawanie rozszerzeń itp. Dziękuję za odpowiedz na pierwsze pytanie ![]() Teraz tylko drugie ![]() Ten post edytował ::Hans:: 22.10.2005, 10:20:11 -------------------- (\.../)
(O.o) (> <) | Mój serwis : |||||||||| 97% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2003 Skąd: Tarnobrzeg/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
co do pytania pierwszego to nie uzywaj znacznika font rozmiar czcionki i kroj ustawiaj w stylach -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znowu ja...
2) Jak zabezpieczyć ważne pliki na serwerze przed przeglądaniem, ściąganiem (inaczej mówiąc, jak zabezpieczyć się przed hakerami)? Proszę pisać wszystkie dostępne sposoby np: dziwne nazwy plików, dodawanie rozszerzeń itp. Dziękuję za odpowiedz na pierwsze pytanie ![]() Teraz tylko drugie ![]() -------------------- (\.../)
(O.o) (> <) | Mój serwis : |||||||||| 97% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umiesc je poza galezia (w systemie plikow) udostepniana przez serwer www
Kod / +- home +-- user +-- public_html/ <<< to jest udostepniane +-- podkatalog << tez widoczne w przegladarce +--- private/ +---costam/ czyli poza "public_html/" i podkatalogami znajdujacymi sie w nim. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam zapoznanie konfiguracją folderów (tj. ochroną) przez pliki .htaccess :
http://home.pl/support/manual/features/htaccess -------------------- Warsztat: Apache 1.3.36 | MySQL 4.1.19 | php 5.1.4 | OS Linux SUSE 10.3 x86_64 | Kernel 2.6.22.12-0.1 | Opera 9.5 | Kate
Na warsztacie: Ekartki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Skąd: Opolskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
A ja mam sposob moze prosty, ale wprawiajacy w zdumienie szarych klikaczy ![]() W kazdym podkatalogu galezi public_html/ mam plik index.php imitujacy sposob odpowiedzi Apache'a:
Dosc skutecznie ogranicza checi domoroslych "chakieruff" ![]() Pozdrawiam -------------------- Workstation: Hardware: Toshiba Satellite L40-14B Software: Linux 2.6.30.3 - Slackware 12.2 - KDE3.5.10
Server: Hardware: Celeron 850MHz/ 256MiB Software: Linux 2.4.31 - Slackware 10.2 - Apache 2.2.0.59 + PHP 5.1.6 + MySQL 5.0.24a |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:52 |