![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje dostęp do węzła który nie posiada dzieci lecz same wartości (tekst)
np:
Moje pytanie to jak ułożyć zapytanie by pobrać (oddzielne) powiązania w tym przypadku z firstname i inf, tak by nie tworzyć skomplikowanych pętli? próbowałem z pytanie: '//*[*=*]', ale nie wychodzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak powinno działać:
Kod *//*[text()] BTW Problem typowo XPathowy, a zatem powinien się znaleźć na forum 'XML'; nie masz przecież problemu z sama implementacją funkcji XPathowych w PHP5, tylko ze składnią zapytań. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php 5 -> XML
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę poprawiłem na //*[count(text()) = 1], ale nadal mi występuje zbiór elementów. Co mam zrobić, aby był dostęp do węzłów które mają wartość (tekst), nie mają dzieci i nie powtarzają się?
Ten post edytował ignition 22.10.2005, 15:06:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 07:13 |