![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tak... W tabeli przechowuje dane z meczów. W jednym polu (gracze) jest miejsce na nazwy zawodników którzy w nim grali. Zapisuje ich w takiej postaci:
zawodnik1, zawodnik2, zawodnik3 Chce teraz utworzyć listę wszystkich zawodników, którzy pojawiają się w polach gracze i obok nazwy zawodnika liczbę ile razy pojawiał się w tym polu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod zawodnik1, zawodnik2, zawodnik3 Tak zapisane dane w polu oznaczaja zle zaprojektowana baze danych.. Dlatego tez masz klopot z odpowiednim ich przetworzeniem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz może jakiś pomysł jak mógłbym ją zaprojektować w taki sposób abym nie miał z tym problemów?, bo ja nie mam pojęcia.
PS. Guest = ja. Ten post edytował Dowhook 21.10.2005, 20:27:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Mecze: Id, Data, miejsce, id drużyny 1, id drużyny 2
Drużyny: Id, nazwa, miejsce Zawodnicy: Id, Imie, Nazwisko, id drużyny KtoGral: Id, Id_zawodnika, Id_Meczu Do tego co robisz powinno wystarczyć. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale nadal nie wiem jak utworzyć listę zawodników i obok niego ilość meczy w której grali.
|
|
|
![]()
|
|
Poradziłem się bez zmiany struktury bazy danych.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:07 |